Laddar

Trummor & percussion

Hos oss hittar du ett brett urval av trummor och slagverk. Vi har akustiska trumset, digitaltrummor, trumset till mindre barn, marschtrummor och cocktail-trummor. Vi har även en hel del percussion som tex. används mycket i sydamerikansk musik (Cuba, Jamaica, Brasilien) och som dessutom passar riktigt bra i förskolor och musikskolor. Utöver det har vi så klart en hel del tillbehör till trummor; cymbaler, trumstockar, skinn mm. 

Trumset och trummor

Trummor/ trumset används i all slags musik. Ett trumset består vanligtvis av en bastrumma, virveltrumma, en hi-hat, en eller två pukor (tam tam), en golvpuka, en eller flera cymbaler och ibland även olika percussioninstrument. Är man nybörjare rekommenderar vi att man börjar med ett trumset i fem delar som består av en liknande uppsättning som beskrevs ovan.

Alla slags trumtillbehör

Ska man spela trummor behöver man också en del tillbehör; trumpinnar, trumpall, cymbaler, bastrumpedal, stativ, koklockor, trumskinn, stämskruv osv.
Köper man ett trumset medföljer ofta det man behöver, men ibland kan det också vara nödvändigt att köpa vissa delar skilt. Kolla på kartongen vad som medföljer, hos oss hittar du alla slags tillbehör du kan behöva köpa till.

Du hittar även undervisnings-DVD:er och notböcker (vissa med tillhörande CD) både till nybörjare och mer rutinerade trummisar i vårt sortiment.

Percussion

Percussion används i många olika sammanhang. Ofta används det i skolor eftersom de ofta har bra ljud och är perfekta att öva olika rytmer på och samspel med varandra eller med andra instrument.

Percussioninstrument används för att öka dynamiken i rytmsektionen men i vissa musikstilar används det även som huvudinstrument. I vårt sortiment hittar du all slags percussion, tex. tamburiner, ägg-shakers, cabasaos, guiros, kastanjetter, claves (rytmpinnar), trianglar osv. 

Andra slagverk

Förutom små hand-percussion och trumset har vi även slagverk som bongotrummor, chimes, congas koklockor, blocks, xylofoner, metallofoner, cajons mm.

Trummor och slagverk – hög kvalitet billigt 

Orsaken till att vi har så låga priser är att vi själva importerar våra instrument. Vi har höga krav på att våra leverantörer levererar instrument av hög kvalitet, därför testar vi alltid våra produkter. Du kan alltså vara säker på att dina nya trummor eller percussion kommer att vara av hög kvalitet och fungera fint.