Snabb leverans
Returrätt till 24/1-2023
Frakt från 75 SEK
Ukulele

Ukulele

Vid första ögonkastet liknar ukulelen en mycket liten gitarr, ukulelen är dock ett helt eget 4-strängat instrument med rötter från Hawaii. Idag kan man se ukulelen användas i många olika musikstilar, hos vissa har den till och med uppnått kultstatus, och andra musiker kan inte få nog av de ljusa tonerna och speciella klangen. 

Portugisiskt ursprung

Det finns en legend om att ukulelen kom till Hawaii med ett portugisiskt skepp fyllt med arbetare år 1879. Lokalbefolkningen på Hawaii tog instrumentet till sig och namngav det efter det hawaiianska sättet att säga 'hoppande löss' på, eftersom fingrarna hoppar fram över greppbrädan.

Ukulelen i moderna tider

Ukulelen har i vissa kretsar uppnått kultstatus bland annat pga. den bortgångne Israel Kamakawiwoʻole från Hawaii, som gjorde ukulelen känd med sina känslosamma sånger. Även amerikanen John King bidrog till att öka populariteten i mer folkliga kretsar.

I dag är ukulelen känd i många olika musikaliska sammanhang och stilar även i Europa. Den används till exempel flitigt i balkanmusik.

Litet instrument, olika uttryck

Ukulelen fås i många olika former och färger. Många ser den som en barngitarr, men många professionella musiker använder den pga. det klara ljudet från nylonsträngarna. Den har till och med använts i en hel del pop och rockmusik.

Olika ukuleler

Är du inte helt säker på vilken slags ukulele du vill ha kan du se våra videosnuttar med ukuleler där du kan höra hur de olika modellerna låter och få en uppfattning av kvaliteten. Du kan även se olika exempel på teknik, hur man spelar med plektrum och fingrarna.

När du väl har bestämt dig för modell och fått den levererad hem är det rätt så enkelt att lära sig spela på den. Vi har ett bra urval av undervisningsmaterial som hjälper dig med att komma igång.

Bra tillbehör

En bra stämapparat kommer man långt med - med en tuner går det både snabbt och lätt att stämma ukulelen. Dessutom har vi brett urval av ukuleleväskor i vårt sortiment, som skyddar din ukulele mot både stötar och dåligt väder under transport. Allt kan beställas online - är du osäker på vilken slags ukulele eller tillbehör du ska välja hjälper vår kundservice gärna till. Vi levererar snabbt efter att beställningen har genomförts.