Laddar

Dragspel

1829 tog österrikaren Zyrill Demian patent på dragspelet och den började kallas för ackordion som fortfarande är det internationella namnet för dragspel. Grunden för nutidens dragspel lades dock redan för flera tusen år sedan i det kinesiska instrumentet sheng, som tillverkades av bamburör och en urgröpt pumpa som fungerade som ventil.

3 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

3 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

Kärt barn har många namn

Dragspelet har gått igenom många olika stadier i sin utveckligshistoria. Grunden kommer som nämndes från shengen, och under 1700-talet utvecklades olika instrument i samma familj med namn som Kratzensteins ljudmaskin, Kirsnik's dragspel och harmonium. Senare dök även concertinan upp i England.

Ett gatuinstrument

Under dragspelets första tid mötte det en hel del motstånd då det användes som ett gatuinstrument av unga män. Men eftersom det är ett komplext instrument som kräver lite fingerfärdighet gav det inte så stor musikalisk upplevelse som kunde bidra till att göra det populärt i finare kretsar.

Under 1900-talet ökade dragspelets popularitet och det komponerades musik i många olika genrer för dragspel; bl.a. valser, marscher, polkas och tangon. Speciellt i tangomusiken har dragspelet - eller dess argentinske bror bandoneon - varit ett avgörande element. Idag används dragspel också i folkmusik och jazz. Det finns alltså många spännande möjligheter med dragspelet.

Bärbar orgel

Dragspelet är ett fascinerande, flerstämmigt instrument som man lätt kan ta med sig. Det finns många möjligheter, man kan spela ensam eller med andra, och i många olika sammanhang och musikstilar.

Tangenter eller knappar - vi har alla modeller

Ett dragspel har en diskantsida, en bälg och en bassida. Antalet tangenter och knappar varierar, diskantsidan kan bestå av både tangenter och knappar. Är du osäker på vilken modell som passar dig, kan vi hjälpa dig med att välja rätt.

Också för barn

Dragspel är också ett bra instrument för barn och unga. Vi har dragspel i mindre storlek som passar bra för yngre musikanter som både låter bra och är bekväma att spela på.

Direkt från fabriken

Eftersom vi själva importerar direkt från fabriken kan vi också erbjuda våra dragspel till förmånliga priser utan att pruta på kvaliteten.

Tillbehör av bra kvalitet

Du får inte enbart ett dragspel av hög kvalitet. Alla våra dragspel levereras dessutom med axelband och fodral av bästa kvalitet, så du kan lätt ta med dig dragspelet till undervisningen eller spelningar.

Massor av tips och tricks

Behöver du inspiration eller lite tips till hur man spelar, så har vi ett fint urval av undervisningsmaterial. Vi har både nothäften och DVD:er som hjälper dig med att komma igång.