Snabb leverans
30 dagars returrätt
Frakt från 59 SEK

Digitaltrummor

Elektriskt trumset

Upptäck den perfekta balansen mellan ljudnivå och musikaliskt uttryck med ett elektriskt trumset. Med möjlighet att spela med hörlurar stör du ingen i din omgivning medan du övar på att spela trummor med olika ljudeffekter och inställningar.

Häftiga elektroniska trumset

Ett elektriskt trumset är ett bra alternativ för trummisar som vill ha kontroll över sitt ljud när dom spelar trummar. Med dessa kan du till exempel spela trummor med hörlurar så att du kan öva utan att störa andra. Detta är bra om du bor i en bullrig lägenhet och inte skulle drömma om många klagomål från nedervåningen, övervåningen och de däremellan. Å andra sidan kan du enkelt ansluta ditt elektriska trumset till förstärkare och högtalare om du vill spela med andra eller om du vill uppträda live i ditt vardagsrum (eller offentligt på en plats). Dessa elektriska trumset kommer vanligtvis med en rad olika inställningar och ljud som gör att du kan anpassa ditt spelande till olika genrer och musikstilar. Detta inkluderar olika trumljud, från klassiska akustiska set till mer moderna elektroniska ljud, vilket ger en otrolig flexibilitet.

Elektriska trumset erbjuder också ofta olika inställningar som kan simulera olika musikgenrer. Du kan t.ex. välja mellan jazz-, rock- eller elektroniska ljud, vilket ger dig möjlighet att experimentera och utveckla en bredare musikalisk förståelse. Många eltrummor kan dessutom anslutas till datorer och andra musikprogram, vilket öppnar upp för oändliga möjligheter inom musikproduktion och inspelning. Dessa funktioner gör elektriska trumset till ett mångsidigt instrument som inte bara är begränsat till övning, utan som också kan användas i professionella miljöer.

Akustiska trumset vs. elektroniska trumset

Akustiska och elektriska trumset har betydande skillnader som påverkar spelstilen och upplevelsen. Akustiska trumset består av traditionella trummor och cymbaler som skapar ljud genom direkta slag med trumpinnar. Trumsetet i sig ger ett autentiskt ljud och en dynamisk spelupplevelse där du kan manipulera ljudet genom teknik och kraft. Akustiska trummor tar upp mycket plats, är svårare att transportera och deras ljudnivåer kan vara utmanande i ljudkänsliga miljöer.

Elektroniska trumset, å andra sidan, använder elektroniska pads och sensorer som aktiverar digitala ljud via en ljudmodul. De är mer kompakta och lättare att transportera än akustiska, och du kan spela med hörlurar, vilket är perfekt för att öva hemma utan att störa andra. Elektriska trumset kan simulera ljudet av olika trummor och cymbaler, och de har ofta inbyggda metronomer och övningsprogram som hjälper dig att förbättra din teknik och timing. De saknar dock den äkta känslan och dynamiken som ett akustiskt trumset erbjuder.

Ett elektriskt trumset drar nytta av pads

Trum- och övningspads har tillsammans med det elektroniska trumsetet blivit ett oumbärligt verktyg för trummisar på alla nivåer. Dessa pads är kompakta enheter som är idealiska för allt från daglig övning till uppvärmning inför spelningar. De är ofta tillverkade av gummi eller liknande material och är utformade för att efterlikna känslan av att spela på en akustisk trumma och ger en realistisk rekyl som är viktig för att utveckla teknik och snabbhet.

Övningspads är särskilt användbara för nybörjare som arbetar med att förbättra sina grundläggande färdigheter som kontroll och rytm. För mer avancerade spelare kan trumpads vara ett effektivt verktyg för att finjustera komplexa rytmer och fills.

Dessutom är trumpads och övningspads lätta att flytta från A till B och kräver minimal installation, vilket gör dem till en idealisk lösning för dem som är på språng och vill öva trummor var de än befinner sig.

Du kan köpa elektroniska trumset på DanGuitar

Elektriska trumset är perfekta för många olika musikgenrer, från rock och jazz till elektronisk musik. Med möjligheten att lägga till olika ljud och effekter är de ett populärt val bland trummisar som vill experimentera och utvidga sitt musikaliska uttryck.

Med vårt namn kan det vara lätt att tro att vi bara sysslar med gitarrer. Men det är långt ifrån fallet - vi älskar musik och instrument, så du är i goda händer när du handlar hos oss.

10 produkt(er)