Laddar

Mandolin

Mandolinen är ett stränginstrument med fyra dubbla strängar, känt sedan länge för att vara ett favoritinstrument i Italien. Den stäms på samma sätt som en violin och liknar en luta till formen. Under årens lopp har formen på mandolinen utvecklats till samma platta form som gitarren har. Mandolinen används bl.a. i orkestrar som enbart består av mandoliner, så kallade mandolinorkestrar/ bands.

Kompositörernas favorit

Många äldre kompositörer från Italien komponerade musik för mandolin, tex. Antonio Vivaldi, bland annat för mandolinkvartetter bestående av två mandoliner, en mandola och en gitarr. Mandolinorkestrar består av medlemmar från hela mandolinfamiljen: mandolin, mandola, mandocello och mandobas. Mandolinen har också varit populär i portugisisk och brasiliansk musik.

Moderna tider

Mandolinen har under årens lopp blivit ett populärt inslag i bluegrass bands. Grundaren av bluegrass, amerikanen Bill Monroe, är en av dem som har bidragit till att mandolinen blivit mer populär. Från den amerikanska musikkulturen spred den sig småningom vidare ut till europeiska länder som Irland och England.

Mandolinens karaktär

Under de enskilda produkttexterna kan man se videosnuttar med ljudexempel på hur de olika mandolinerna låter. Våra mandoliner är av riktigt bra kvalitet och eftersom vi själva står för importen kan vi erbjuda dem till riktigt förmånliga priser. Vi har även ett fint urval av mandolintillbehör - är du nybörjare och osäker på vad du ska välja, hjälper vi dig gärna med att välja både mandolin och tillbehör. Är du rutinerad mandolinspelare är du kanske intresserad i en av våra modeller som kan kopplas till förstärkare. Oavsett om du är nybörjare eller proffs har vi så många olika mandoliner att välja mellan att du helt säkert hittar en madolin som faller just dig i smaken.

På köpet

Då du köper en mandolin får du både väska, plektrum och extra strängar på köpet. Behöver du annat tillbehör utöver det kan vi rekommendera att du tar en titt i vår tillbehörskatergori för mandolin. Vi har tex. hard cases, undervisningsmaterial och olika slags strängar.

Kvalitetskontroll

Före mandolinen levereras kontrollerar vi mandolinen för att vara säker på att elektroniken fungerar som den ska och att stallet och strängarna är monterat korrekt. Du kan därmed vara säker på att du får en välfungerande mandolin hem till dig, redo att spela på.

Valuta för pengarna

Hos oss får du bra kvalitet till förmånliga priser. Dessutom levererar vi snabbt och säkert redan efter par dagar. Kontakta oss om du vill få råd och vägledning angående val av mandolin eller våra handelsvillkor.


Hos oss får du den bästa servicen:
Före mandolinen levereras justeras halsen och stallet, och strängarna monteras.