Laddar

Mandolin

Mandolinen är ett stränginstrument med fyra dubbla strängar, känt sedan länge för att vara ett favoritinstrument i Italien. Den stäms på samma sätt som en violin och liknar en luta till formen. Under årens lopp har formen på mandolinen utvecklats till samma platta form som gitarren har. Mandolinen används bl.a. i orkestrar som enbart består av mandoliner, så kallade mandolinorkestrar/ bands.

Mandolin - Kompositörernas favorit

Många äldre kompositörer från Italien komponerade musik för mandolin, tex. Antonio Vivaldi, bland annat för mandolinkvartetter bestående av två mandoliner, en mandola och en gitarr. Mandolinorkestrar består av medlemmar från hela mandolinfamiljen: mandolin, mandola, mandocello och mandobas. Mandolinen har också varit populär i portugisisk och brasiliansk musik. Hos oss på Danguitar hittar du ett brett sortiment av mandoliner. Vi har akustiska mandoliner från många kända tillverkare. Våra elektriska mandolin instrument kan användas både som akustisk mandolin eller kopplas till en förstärkare om man vill det. Mandolin instrument är ett av våra mest populära instrument.

Moderna tider - instrument i hög kvalité

Mandolinen har under årens lopp blivit ett populärt inslag i bluegrass bands. Grundaren av bluegrass, amerikanen Bill Monroe, är en av dem som har bidragit till att mandolinen blivit mer populär. Från den amerikanska musikkulturen spred den sig småningom vidare ut till europeiska länder som Irland och England.
Före mandolinen levereras kontrollerar vi mandolinen för att vara säker på att elektroniken fungerar som den ska och att stallet och strängarna är monterat korrekt. Du kan därmed vara säker på att du får en väl fungerande mandolin hem till dig, redo att spela på.

Mandolinens karaktär - hitta rätt instrument för dig

Under de enskilda produkttexterna kan man se videosnuttar med ljudexempel på hur de olika mandolinerna låter. Våra mandoliner är av riktigt bra kvalitet och eftersom vi själva står för importen kan vi erbjuda dem till riktigt förmånliga priser. Vi har även ett fint urval av mandolintillbehör - är du nybörjare och osäker på vad du ska välja, hjälper vi dig gärna med att välja både mandolin och tillbehör. Är du rutinerad mandolinspelare är du kanske intresserad i en av våra modeller som kan kopplas till förstärkare. Oavsett om du är nybörjare eller proffs har vi så många olika mandoliner att välja mellan att du helt säkert hittar en mandolin som faller just dig i smaken.

Köp din mandolin tryggt hos oss

Då du köper en mandolin får du både väska, plektrum och extra strängar på köpet. Behöver du annat tillbehör till din mandolin utöver det kan vi rekommendera att du tar en titt i vår tillbehörskatergori för mandolin. Vi har tex. hard cases, undervisningsmaterial och olika slags strängar, allt du kan tänkas behövas till din mandolin. Vårt breda sortiment göra att du kan hitta ett instrument som passar dig oavsett om du är nybörjare eller erfaren spelare.

Valuta för pengarna hos Danguitar

Hos oss får du bra kvalitet till förmånliga priser. Vi står själva för importen av instrumenten vilket göra att vi kan hålla bra priser på kvalitetsprodukter. Dessutom levererar vi snabbt och säkert redan efter par dagar för lagervaror. Kontakta oss om du vill få råd och vägledning angående val av mandolin eller våra handelsvillkor. Vi erbjuder alltid 30 dagars returrätt på alla köp du gör hos oss.

Upptäck vårt breda sortiment av alla slags musikinstrument, ljud och ljus här på sidan. Välkommen till Danguitar.se!