Laddar

Kontrabas

Kontrabas kan spelas sittandes, ståendes, med stråke, eller så kan man knäppa på strängarna med fingrarna. Den har den djupaste klangen i en orkester och är ett bestående inslag i symfoniorkestrar, rockabilly och i jazzensembler. 

Lång historia 

Kontrabasens historia kan spåras helt tillbaka till 1500-talet. Den har alltid haft samma igenkännbara utseende med stor kropp och lång hals. Genom tiderna har instrumentet och olika speltekniker utvecklats, en sak som alltid har varit genomgående är den djupa, dynamiska klangen som ger en stabil grund i vilken som helst slags musikstil.

Olika spelsätt

En kontrabasist kan som tidigare sades välja att spela med stråke i tysk eller fransk stil - fransk stråke liknar stilen som används då man spelar violin eller cello, stråken hålls mellan tummen och de andra fingrarna. Vid tysk stråke håller man stråken inne i handen med handflatan uppåt.
Dessutom kan man spela med så kallad 'slapping' teknik då man slår på strängarna, det känns igen från tex. rockabilly. Kolla Stray Cats!

Brett urval

Vi har olika slags kontrabasmodeller i vår sortiment av bra kvalitet. På grund av egen import kan vi dessutom erbjuda dem till riktigt bra priser. 
 
När du köper en kontrabas hos oss medföljer alltid en stråke och fodrad väska. Vill du ha ytterligare tillbehör till din kontrabas har vi även harts, stämapparater, stativ, strängar och undervisningsmaterial på lager.

Bra service viktigt

Som extra service går kontrabasen igenom en kvalitetskontroll före den skickas åt kunden. Vi kontrollerar att stallet är korrekt monterat, att strängarna är spända och stråken gnids in med harts. Därmed kan du vara säker på att få en välfungerande kontrabas i fint skick hem till dig.


Vi ger den bästa servicen:
Före kontrabasen levereras, kontrollerar vi att stallet och strängarna är korrekt monterade och stråken gnids in med harts.