Laddar

Mikrofon

Brett urval av bra mikrofoner till alla slags ändamå; helt "vanliga" mikrofoner, trådlösa mikrofoner, myggmikrofoner, headset-mikrofoner samt alla slags mikrofontillbehör som mikrofonkablar, mikrofonstativ mm. Allt i professionel kvalitet men till förmånliga priser.

Hur ska man koppla en mikrofon?

En mikrofon kan kopplas till i stort sett alla ljudingångar. Allt som behövs är de rätta kablarna. Ska du bara använda mikrofonen till sångövning hemma så är en billig lösning att välja en gitarrförstärkare som högtalare, eftersom den har inbyggd förstärkare och är lätt att använda. En annan lätt lösning, med bättre ljud, är att koppla mikrofonen till en aktiv högtalare. Det ger jättebra ljud men har endast en ingång för mikrofonen, vill du koppla i fler mikrofoner behöver du ett PA-system.

Olika slags mikrofoner

En mikrofon är inte bara en mikrofon. De är tillverkade enligt vad de ska användas till. En mikrofon gjord för att sitta framför eller i en bastrumma kan inte återge en människoröst lika nyanserat som en mikrofon utvecklad för studiobruk. 
Ska en mikrofon användas till live-uppträdanden ska den först och främst vara robust och ha en karaktäristik som kan fånga upp det som sägs eller sjungs i den. Det vanligaste är cardioid eller på svenska; njurkaraktäristik. 

Då man riktar känsligheten i den riktning som man talar eller sjunger undgår man att mikrofonen tar onödigt ljud med som tex. monitorljud. Är man inte van vid att tala i mikrofon håller man den kanske för lågt ned eller riktar åt fel håll och då är det ju ingen som hör. Det är vikigt att mikrofonen är nära munnen, om den så står på ett stativ eller om man håller den i handen.

Ska man hålla föredrag och rör sig i olika riktningar kan det vara bra att ha ett trådlöst headset eller en myggmikrofon. Då kan man prata på utan att bekymra sig om var mikrofonen är. 
 
I vårt sortiment hittar du alla slags mikrofoner, till alla olika syften.

Skillnaden mellan dynamisk och kondensatormikrofon

"Helt fyrkantigt" var praxisen under många år att dynamiska mikrofoner används till live-situationer medan kondensatormikrofoner användes i studior. Riktigt så strikt uppdelat är det inte längre. Dynamiska mikrofoner har också alltid använts mycket i studior. De senaste 15-20 åren har kondensatormikrofonerna intagit scenen med riktigt bra vokalmikrofoner. 

Dynamiska mikrofoner är generellt mer hållbara och tål bättre tuffa förhållanden. Många bands har mikrofoner som liknar skrot, men som fortfarande fungerar bra. 

Kondensatormikrofoner är ofta känsligare men har bättre upplösning och superbra transientåtergivning. Sagt på ett enklare sätt, de är generellt bättre på att framhäva detaljer. De fångar bättre upp om man talar eller sjunger direkt i dem. Det är svårt att framhäva den ena typen över den andra, men vill man generalisera så klarar sig dynamiska mikrofoner fint i ett högljutt rockband. Kondensatormikrofonen kan å andra sidan återge tal och instrument tydligare.


Många olika produkter

Hos oss på DanGuitar finns ett brett utbud av mikrofoner till många tillfällen. Vi har många olika kategorier för att det ska vara enkelt att hitta det man letar efter. Klicka in under varje kategori och se vilka produkter vi erbjuder på denna sida. Vi säljer mikrofoner från många kända märken av hög kvalité - perfekt för såväl amatörer som den professionella användarna. Använder man sin mikrofon mycket är det viktigt att man har en av hög kvalité. Med hjälp av en riktigt bra mikrofon kan man också få ut det ljud man förtjänar. Se vårt breda utbud här.

 

Dynamisk - för många olika tillfälle

 

Dessa kan användas med kabel eller trådlöst om man nu vill det. Om du är en person som försöker göra en karriär ut av musik, kanske du har tänkt på att köpa en riktigt bra dynamisk mikrofon. Även om det finns många liknande produkter, varierar de också mycket och vad som passar är alltid individuellt. Information om varje produkt finns inne under varje produktsida. Dynamiska mikrofoner passar perfekt om du ska den för inspelningar till alla ändamål. Det kan vara från trummor och cymbaler till sång och gitarrförstärkare.

 

Om du brukar växla mellan olika typer av instrument är de en fördel att ha denna typ. När du köper en dynamisk mikrofon behöver du inte köpa olika produkter för olika instrument. Den mångsidiga användningen av den dynamiska gör den till en av de bästa produkterna och det finns många märken att välja mellan här på hemsidan.

 

Kondensatormikrofon - för studio

 

Spenderar du mycket tid i en studio eller kanske spelar in en podd hemma? Då passar en kondensatormikrofon perfekt. De låter fantastiskt till de flesta akustiska instrumenten men självklart kan de också användas till sång eller samtal. De är lätta att använda och kan användas till många olika ändamål. Vi har produkter av bra kvalité och vi har egen import vilket gör att vi kan ha riktigt bra priser på alla våra produkter. Se vårt stora urval här på sidan.

 

Myggmikrofoner - diskret och enkel

 

Spelar man in film eller gör intervjuer passar en myggmikrofon perfekt. De är små och kan enkelt klämmas fast på tröjor eller andra plagg. Dessa mikrofoner kopplas enkelt till och i vissa fall används en sändare som man med lätthet kopplar in och fäster runt i ett skärp eller liknande. Det gör denna typ av produkt otroligt diskret och perfekt i de sammanhang där man behöver det. Vårt urval är som alltid brett och alla våra kvalitetsprodukter finns till bra priser.

 

Handla tryggt och säkert hos oss

 

Vi hoppas att du hittar det du behöver och tveka inte att höra av dig om det finns frågor till våra produkter. Vi finns här! Man kan känna sig trygg när man handlar hos oss och vi levererar dina varor snabbt. Dessutom har vi kvalitetsgaranti och 30 dagar returrätt, så att du blir helt nöjd med köpet. Vi har inte bara mikrofoner utan även alla slags musikinstrument, ljud och ljus. Välkommen!