Laddar

Cello

Cellon är ett fast inslag i stråkorkestrar och används ofta i klassiska kvartetter och kvintetter men har även använts på mer okonventionellt sätt i heavy covers av grupper som Apocalyptica och 2 cellos. Vill du spela cello men inte klassisk musik finns det alltså många andra sätt också att använda cellon på! Strängarna stäms C-G-D-A och ligger en oktav under altfiolen.

Renässansen cellons tid

Cellon blev otroligt populär under renässansen i Italien. På 1700-talet spred sig intresset för instrumentet i resten av Europa och egenskaper som strängkvaliteten förbättrades vilket bidrog till att ljudet blev renare och finare.

Några andra småsaker ändrades omkring samma tid på cellon men efter ca. 1750 har den i stort sett behållit form och utseende, och både storlek och stämning är samma än idag. På grund av detta har cellon haft många funktioner under årens lopp, eftersom den både kan spela i samma djupa sektion som kontrabasen, som mellanstämma eller till och med som solostämma med många olika uttrycksmöjligheter.

Många möjligheter

Cellon har använts på många olika sätt och i olika musikstilar; av klassiska kompositörer men även inom jazz, swing och som tidigare nämndes, heavy metal. Alltid högt älskad oavsett var och hur den har använts.

Ett säkert köp hos oss

Hos oss hittar du många olika slags celli, både till nybörjare och mer avancerade. Vi har dessutom stort urval av tillbehör till cello,tex. stämapparater, stativ och diverse cellodelar.

Vi kompromissar aldrig med kvaliteten. Våra celli är tillverkade med ett hantverk och klang som gör även den kräsne cellisten nöjd. 

Tillbehör till cellon

När du köper cello hos oss medföljer de viktigaste tillbehören; (påmonterade) strängar, stråke och fodral. Dessutom kontrollerar vi cellon före den skickas till dig; vi ser till att stallet är korrekt monterat, vi stämmer cellon och stryker harts på stråken. Du kan alltså vara säker på att få en välfungerande cello i fint skick då du beställer från oss.

Kontakta oss

Är du osäker på vilken slags cello du ska välja, eller vilka slags tillbehör du kan behöva, kan du alltid kontakta vår kundservice. Vi kan även guida dig igenom ett köp och svara på frågor om handelsvillkor och leveranstid. 


Vi erbjuder den bästa servicen:
Cellon kontrolleras före den levereras, stallet och strängarna monteras och stråken gnids in med harts.