Laddar

Pedaler & effekter

När det handlar om elgitarr, gitarr pedaler och effekter är det ett enormt omfattande område att gräva i. Elgitarr effekter är så utbredt att nästan varje gitarrist använder flera gitarr effekter på samma gång, och gitarreffekter är oftast en central del av gitarristens individuella ton och uttryck. Utbudet av typer, varumärken och format inom gitarr effekter är så stor att det finns tillräckligt för att göra en gitarrist beroende under många år. Från pedaler för att förbättra tonen i din gitarr, till gitarr effekter som kan skapa toner och ljud som ingen någonsin har hört förut.

De flesta börjar med en distortion effekt pedal

Vilken typ av pedal du väljer för att göra din uppsättning är helt beroende av vilken ton du går för. Men en effekt som nästan alla av oss använder distortion pedalen. Distortion pedalen finns i många olika versioner, men de kan i princip delas in i overdrive, distorsion och fuzz. Overdrive effekten ger den svettiga och heta distorsion som en överstyrd rörförstärkare kan leverera, samtidigt som en distorsion ger en tätare och mer massiv distorsion. Fuzz ger din elgitarr en mer disharmonisk och skarp distorsion, vilket särskilt föredras av många alternativa rockgitarrister, men som också används i stor utsträckning i old-school rock och blues.

Blues gitarrister som vill köra sina förstärkare lite hårdare och jazz fusion gitarrister, söker en tjock och ihållande solo ton, för att inte tala om rock och metall gitarrister, alla använder någon form av distortion för att forma sin elgitarr ton.

Reverb och Delay gitarr effekter skapar fyllighet och stort ljud

Tidsbaserade effekter är ett annat populärt komplement till alla pedalboard. Det är här vi hittar delay och reverb effekter. Delay effektpedaler är otroligt populära och används för att lägga till djupa och omslutande ekorepetitioner till din gitarrs ljud, eller för att skapa unika rytmiska former. Reverb du kan använda för att placera din ton perfekt i en blandning/mix eller för att ge din gitarr ett ljud som ger mer distinkt uttryck, till exempel genom att lägga till känslan av reverb från en katedral eller en fjäder reverb från 60`talet reverb som passar till din signal.

Gitarr effekter för äventyrliga gitarrist

Modulerings effekter, såsom chorus, flanger, phaser och vibrato, är där äventyrliga gitarrister hittar sitt ljud. Det indränkta chorus ljudet från "Meessage in a bottle ", Van Halen's jet flanger, och Hendrix's Uni-Vibe på "Star Spangled Banner " vi hade helt enkelt inte skulle ha haft genre-definierande inverkan på ljudet utan toner som dom ikoniska gitarr pedalerna och effekter har bidragit till.

Effekt pedal eller Multi-effekt?

Ljudet och vilken typ av effekt du behöver finns att finna på många olika sätt. Effekt pedaler varierar och erbjuder sin egen individuella ton, och de kan blandas och anpassas för att uppnå den ton du letar efter. Medan multi-effekt pedaler erbjuder en större användarvänlighet och mer frihet när det gäller att anpassa inställningar och funktioner.

Idag finns det så många spännande saker att tänka på när man letar efter gitarrpedaler och effekter att det är en unik resa som aldrig tar slut. Vill du ha true bypass eller bufret? Behöver du integrera en looper i ditt setup? Bör du överväga en av de många mini pedaler för att spara utrymme på ditt pedalboard? Ofta är svaret på alla dessa frågor "Ja". Så oavsett om du letar efter en enda pedal för lite mer sustain eller en kraftfull multi-effekt, vi har en gitarr effekt som passar precis till dig på DanGuitar.