Laddar

Trumpet

En trumpet är ett mässings instrument. Trompeten är det högsta ljudet av alla mässingsinstrument. Det låter mer än hornet, trombon, barytonhorn, euphonium och tuba. De flesta trumpeterna är stämmda i Bb, och därför rekommenderar vi också Bb -trumpeten för nybörjare. Förutom den vanliga trumpeten kan vi erbjuda dig pocket-trumpeten, som är en trumpet som tar mycket mindre plats och därmed har ett annat ljud.

Trumpeter

Vi på DanGuitar brinner för musik, och i och med det brinner vi även för alla olika typer av musikinstrument. Just därför erbjuder vi även ett brett utbud av blåsinstrument. Ett av de första instrumenten som man kanske tänker på när man hör blåsinstrument är den klassiska trumpeten. Trumpeten har sin förlaga från ca år 1500, men i början kan den närmast liknas med ett jakthorn. På den tiden var det med andra ord ett slags signalinstrument. Trumpeten som vi känner den idag kom först lite senare. Utvecklingen från den jakthornsliknande trumpeten skedde eftersom man ville försöka utveckla trumpeten från den enkla designen, för att kunna spela fler toner än den naturtonsskalan som den mest enkla trumpeten når. Detta kunde man uppnå med hjälp av ventiler, men det var först i början av 1800-talet som man uppfann den typen av teknik hos musikinstrument. När man väl gjorde det öppnades en helt ny värld av otroliga musikinstrument.

Trumpeten är ett fantastiskt soloinstrument som det är, men det är även ett flexibelt musikinstrument och kan kombineras med flera andra typer av instrument. Här på sidan kan du förutom kvalitetstrumpeter även köpa allt från tillbehör, stativ, munstycken, notböcker m.m.

Lär dig att spela trumpet

Om man är nybörjare på att spela trumpet eller bara saknar inspiration kan man kolla in vår underkategori för nothäften & DVDer till just trumpeter. Vi erbjuder läroböcker för dig som vill lära dig spela trumpet, och rekommenderar verkligen att du provar - trumpet är nämligen ett fantastiskt musikinstrument att kunna! Eftersom det inte är lika vanligt att kunna spela som t.ex. gitarr och piano så kan du garanterat imponera på vem du än vill spela för.

Stativ, Väskor & Fodral

För att kunna vara riktigt flexibel med sin trumpet är det viktigt att investera i en bra väska eller fodral. Särskilt viktigt är det för musiker som rör sig från plats till plats ofta och letar efter ett säkert sätt att transportera sin trumpet. Musikinstrument är generellt väldigt känsliga för stötar och liknande, så är du rädd om din trumpet så är det enda rätta att investera i just ett bra fodral.
Om du jobbar som musiker är du kanske även på jakt efter ett flexibelt och snyggt trumpetstativ. Självklart hittar du även det här på Danguitar.

Rengöring för din trumpet

En viktig sak med underhållet av egentligen alla olika sorters musikinstrument är att vara noga med rengöring. Är man det så kan man säkerställa att instrumenten håller längre, och att de rent allmänt mår bättre. Särskilt viktigt är det för blåsinstrument som trumpeter där damm kan fastna i ventiler och påverka ljudet. För att säkerställa en trumpet i “tipp topp”-skick så kan några viktiga föremål att köpa vara ventilolja, slidefett, slangborste, munstycksborse och ventilborste. Vi på Danguitar har ett kit med alla dessa viktiga rengöringssaker, allt för att göra det så enkelt som möjligt för dig!