Laddar

Trumpet

Trumpeten räknas till bleckblåsarna och är den som klingar högst i gruppen. Övriga instrument i samma grupp är valthorn, trombon, barytonhorn, eufonium och tuba. Vanligtvis är trumpeten stämd i Bb och det är också den modellen vi skulle rekommendera till en nybörjare. I vårt sortiment hittar du också trumpeter stämda i C samt den så kallade pocket-trumpeten i liten storlek.

Trumpeter av bra kvalitet men till låga priser

På grund av egen import kan vi erbjuda instrument av hög kvalitet till låga priser. Vi säljer märken som George Hennesey, Chateau och Dimavery. George Hennesey gör bra trumpeter för nybörjare som fås till förmånliga priser. Vill du ha en trumpet av högre kvalitet rekommenderar vi märkena Chateau och Dimavery.

Skötsel av trumpeten

Trumpetens ventiler ska ofta smörjas och putsas. Det finns olika teorier om hur ofta man ska smörja ventilerna med olja, är du nybörjare är det en bra idé att du frågar din lärare vad som passar bäst för just den trumpet som du har. När man är färdig med att spela på trumpeten är det viktigt att man tömmer den så att allt vatten kommer ut från ventilerna och byglarna och kondens torkas bort med en mjuk trasa.