Laddar

Violin

Vi säljer ett stort urval av akustiska violiner och elektriska violiner. De flesta väljer att köpa en akustisk fiol, som fortfarande är den i särklass mest använda modellen, men fler och fler människor väljer en elektrisk version. Den elektriska violinen har fördelen att den kan anslutas till en förstärkare eller ett PA-system, så det går att använda fiolen i bandsammanhang samt lättare att variera fiolens ljud med olika effekter.

Både den akustiska violinen och den elektriska violinen kan användas av nybörjare.

Vårt urval av fioler kan variera, men de flesta av dom får vi själv byggda och kan därför erbjuda dig ett mycket fint pris-kvalitet förhållande.

Violinstorlekar

Violiner fås i olika storlekar, en fullstor violin i storlek 4/4 används av vuxna och barn över 13 år. En trekvarts violin som kallas för 3/4 passar till barn i åldern 10-13 år. En 1/2 storleks violin passar barn i åldern 8-9 år. En 1/4 storlek till barn i åldern 6-7 år och den minsta storleken 1/8 till minstingarna i åldern 3 till 5 år.

Violinen stäms i tonerna: G - D - A - E

En violin stäms vanligtvis i tonerna G - D - A - E, den tjockaste strängen stäms i G och den tunnaste i E. Violinen är ett sopraninstrument i stråkinstrumentfamiljen och används ofta som soloinstrument pga. den höga och ljusa klangen.

Violinens delar

Alla violindelar följer alltid med violinen du köper hos oss. Vanligtvis är en violin utrustad med både vanliga stora stämskruvar och finstämskruvar. De stora stämskruvarna stämmer strängen till passande nivå och efteråt används finstämskruvarna till finjustering så att stämningen blir helt korrekt. 

Violintillbehör

Hos oss hittar du alla slags violintillbehör; stråkar, harts, undervisningsmaterial, fodral, metronomer, axelstöd, stativ, stall, strängar osv. Köper du en violin hos oss medföljer alltid stråke, harts, väska, stall och strängar. Beställer du en paketlösning med violin medföljer dessutom tuner, DVD och axelstöd.

Förmånliga priser!

Vi importerar själva alla våra stråkinstrument och tillbehör, och kan därmed erbjuda väldigt förmånliga priser utan att pruta på kvaliteten. Dessutom kontrollerar vi din violin före den levereras till dig, vi monterar stallet och strängarna och stryker harts på stråken. Violinen är således redo för användning då du får den och du kan vara säker på att allting fungerar fint.
Har du frågor om vilken slags violin du ska välja eller frågor om våra handelsvillkor är du så klart välkommen att kontakta vår kundservice.