Snabb leverans
Returrätt til 24/1 2024
Frakt från 59 SEK

Westerngitarr

Stort urtval av westerngitarrer - akustiska gitarrer med stålsträngar. Westerngitarren har stort och fint ljud och används mycket i pop och rockmusik. Hos oss hittar du westerngitarrer med massivt lock, inbyggd pickup och flera olika modeller för både nybörjare och professionella.

183 produkt(er)
Sant Guitars AC-96EQ BK western-guitar sort
Sant Guitars AC-96EQ NA westerngitarr natur
Sant Guitars AC-96EQ BK westerngitarr svart
Sant Guitars AC-96EQ NA western-guitar natur
Norfolk STARTER PK westerngitarr pink
Norfolk STARTER WH western-guitar hvid
Norfolk STARTER PK western-guitar pink
Norfolk STARTER WH westerngitarr white
Santana Player D10 BK western-guitar black see through
Santana Player D10 BW western-guitar brown burst
Santana Player D10-NA westerngitarr natur
Santana Player D10 BK western-guitar black see through
Santana Player D10 BW westerngitarr brown burst
Santana Player D10-NA western-guitar natur
Santana Player D10 BK westerngitarr black see through
Santana Player D10 BW western-guitar brown burst
Santana Player D10-NA western-guitar natur
Santana Superb R32 BK western-guitar black see through
Santana Superb R32 BL westerngitarr blue burst
Santana Superb R32 BK westerngitarr black see through
Santana Superb R32 BL western-guitar blue burst
Santana Superb D72 BW westerngitarr brown see through
Santana Superb D72 NA western-guitar natur
Santana Superb D72 BW western-guitar brown see through
Santana Superb D72 NA westerngitarr natur

Westerngitarrer härstammar från USA och började tillverkas runt 1900-talet och har ett stort och fint klingande ljud. Man kan förknippa dessa akustiska westerngitarrer med countrymusik men detta instrument används även mycket inom olika musikgenrer som pop, rock, folkmusik och blues. Den mest välkända och populära kropps designen är av fyrkantig modell och heter dreadnought som sedan 1940-talet har varit den mest överlägsna och efterfrågade kropps designen av alla westerngitarrer. Standard måttet på dreadnought modeller brukar vara 110 centimeter långa, cirka 42 centimeter breda och cirka 10 centimeter djupa. Idag finns det en rad olika westerngitarrer att välja mellan och inte bara den breda och fyrkantiga modellen - utan vi säljer även cutaway modeller som gör det enklare för dig som ska spela att få tillgång till de högre tonerna.

Olika akustiska westerngitarrer

Hos oss på DanGuitar hittar du westerngitarrer med massivt lock, inbyggd pickup och flera olika modeller för både nybörjare och professionella musikälskare. Till vänster kan du sortera efter det du är ute efter: material, varumärke, pris, bredd, färg mm. För enkel navigering på sidan kan du även sortera efter våra 12-strängade western gitarrer, dobrogitarrer, rese/- barngitarrer. På DanGuitar erbjuder vi även akustisk westerngitarr för vänsterhänta och högerhänta. Våra fantastiska akustiska westerngitarrer kommer från olika kända varumärken. De är prisvärda westerngitarrer är tillverkade av mycket hög kvalité, dessutom finns de i olika färger, storlekar och specifikationer. Gitarrerna är gjorda av olika hållbara och slitstarka material som: ask, ceder, lärk, AA engelmann gran, mahogny, lönn m.m. När du handlar hos oss får du snabb och billig leverans inom 1-2 dagar samt en kvalitetsgaranti med returrätt på 30 dagar.

Skillnaden mellan akustisk westerngitarr och klassisk gitarr

En westerngitarr är även kallad för ett annat ord: stålsträngad akustisk gitarr. Vad som gör att de skiljer sig åt är att en westerngitarr är starkare byggd i “kroppen” vilket ger ett längre klingande ljud samt att man behöver spänna åt strängarna mer för att få till de rätta tonerna när man spelar. En klassisk gitarr har stängar av nylon istället för stål och behöver inte spänna strängarna i samma utsträckning som en akustisk westerngitarr behöver. Strängarna på en westerngitarr är även monterade på ett annat sätt än en klassisk och man behöver ta till ett annat sätt när det är dags att ta bort strängarna och ersätta med nya.

Kombinera din akustiska westerngitarr med en mikrofon

Vi har även westerngitarrer med ett inbyggt mikrofonsystem med mikrofon i stränghållaren och en förförstärkare diskret monterad på sidan av gitarren. Vilket gör det möjligt att ansluta gitarren till en förstärkare så att man kan använda den till samspel eller till att uppträda på scen med. Förförstärkaren har inbyggd volym- och tonkontroll, så man kan justera ljudet i gitarren tills man har önskat resultat. I vissa av våra produkter med mikrofon har vi även tillhörande ljudfiler så du som kund kan höra hur det låter. För att skydda din akustiska western gitarr har vi även tillhörande väskor och fodral av skyddande material.