Snabb leverans
30 dagars returrätt
Frakt från 59 SEK

Althorn

Althornet är en blåsare, men lustigt nog är althornet nära besläktat med saxofonen som är en träblåsare. Om du vill veta hur det hänger ihop, läs här där DanGuitar.se kommer att övertyga dig om att ett althorn är vägen framåt.

Ljudet av ett althorn

Få av oss är rutinerade althornspelare, så vi kanske bara borde berätta hur ett althorn låter: Ett althorn är designat för att spela en ton i taget, och ljudet av althornstonerna är runt, fylligt och mjukt. . Ljudet av ett althorn är därför mycket tilltalande för det mänskliga örat.

Althorn till dig

Althornet är en mässingsblåsare. Detta gör att ljudet i hornet inte, som på träblåsarna, kommer från luftens passage och vibration över ett trärörsblad.
Althornets historia inom musiken är kortare än så många andra instrument som vi känner från den stora orkestern. Althornet uppfanns av den belgiske instrumentbyggaren Adolphe Sax, som också är mannen bakom saxofonen.

Althorn finns i flera olika utföranden, så kom ihåg att vara uppmärksam på vad du själv föredrar när du väljer ett althorn. Ett althorn är, som så många andra blåsinstrument, ett transponerande instrument, och för althornet låter hornet i Ess-dur, vilket på våra breddgrader också skrivs som Eb.

Varför spela althorn?

På DanGuitar.se vill vi våra kunder det bästa, och vi kan därför anförtro dig en liten hemlighet: Ett althorn är inte ett instrument som ganska många väljer att spela på... Det betyder å andra sidan att det finns färre musiker , som kommer att tävla om platserna bland symfoniorkestrarnas althorn ... Det betyder återigen att om du menar allvar med din musik, och skulle vilja försörja dig på att spela mässingblås i en orkester, så är althornet ett riktigt bra val som kan säkra dig och ditt althorn en av de eftertraktade platserna i de stora orkestrarna!