Laddar

Barytonhorn

Barytonhorn fås med 3 eller 4 ventiler. Vi förhandlar Dimavery barytonhorn av bästa kvalitet men säljer dem till förmånliga priser. Dimaverys barytonhorn har vridventiler som reagerar snabbt och säkert.

1 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

1 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

Ett barytonhorn är kanske det mest spännande instrumentet bland blåsare, och barytonhornet kan bli ett ännu mer mångsidigt instrument när man behandlar sitt barytonhorn på rätt sätt och med bra barytonteknik!

Vad är ett barytonhorn?

Ett barytonhorn har mycket gemensamt med ett euphonium, men ett barytonhorn har ett smalare hål. Barytonhornet är ett mässingshorn, utvecklat i Tyskland i mitten av 1800-talet, och barytonhornet har mycket gemensamt med sina kusiner bland tuborna och trombonerna. Barytonhornet kan till och med spela rader som är skrivna och noterade för trombonen – med de begränsningar som följer av att barytonhornet inte har något glid.

Transponerar ett barytonhorn

Ja, i grunden är barytonhornet ett transponerande instrument. Barytonhornet är stämt i Bb, och när man spelar barytonhorn rör sig fingrarna ungefär som på en trumpet, men barytonhornet spelar en oktav lägre, och klangen blir därför annorlunda.

Var kan jag hitta ett barytonhorn?

Ja, du hittar självklart ditt nya barytonhorn här hos oss på DanGuitar.se där vi alltid vill berätta mer om valet av ditt barytonhorn. I orkestern hittar du barytonhornet bland mässingblåsarna och ett barytonhorn är en fast del av ensemblen i en blåsorkester. Barytonhorn kan också ingå i storbandsmusik eller i de stora symfoniorkestrarna.

Billigt barytonhorn

På DanGuitar.se har vi givetvis barytonhorn på lager, som matchar dina önskemål om den mest fördelaktiga balansen mellan pris och kvalitet. Aldrig har ett bra barytonhorn varit billigare!