Laddar

Blockflöjt

Ett populärt instrument

Blockflöjtens ursprung kan spåras helt tillbaka till järnåldern då den bestod av ihåliga träbitar med några fingerhål som gav små variatoner i tonerna. Utvecklingen tog fart under 1400-talet men först omkring 16-1700-talet började det bli populärt då allmänheten tg blockflöjten till sig.

Kändta blockflöjtister

Ett känt namn inom blockflöjt är Michala Petri som har bidragit till att göra instrumentet populärt. Den tyske kompositören Carl Orff var också en föregångare när det gällde användningen av blockflöjt. Under barocken var kompositörer som Bach og Vivaldi förtjusta i att komponera musik för blockflöjt.

Ett bra nybörjarinstrument

Blockflöjten är ett ofta använt nybörjarinstrument eftersom det är litet och lätt och man lär sig snabbt att spela på det. Vi har många bra modeller för nybörjare i vårt sortiment. Vi har blockflöjter med både tyskt grepp och barockgrepp. Blockflöjten kan användas på många olika sätt och i olika musikstilar. 

Vårt sortiment

Du kan välja att köpa en flöjt till ditt barn eller en hel uppsättning till en musikklass så att barnen kan spela tillsammans. Vi har blockflöjter till både nybörjare/ barn och professionella, till förmånliga priser. När du köper en blockflöjt medföljer dessutom ett plastfodral och rengöringspinne till flöjten.

En komplett upplevelse

Behöver du undervisningsmaterial till blockflöjten kan vi rekommendera en DVD där man kan se hur de olika greppen ska tas och hur man spelar olika toner på blockflöjten. Undervisningen passar både för barn och vuxna.

Ett bra köp

Vi importerar själva våra blockflöjter, därför kan vi erbjuda dem till ett bra pris utan att pruta på kvaliteten. Dessutom levererar vi snabbt.