Laddar

Väskor & cases

Väskor och fodral till mandolin - bra kvalitet till bra priser. En bra mandolinväska eller -koffert är nästan en nödvändighet. Som tur är är det en investering som är billig, då mandolinen på grund av sin storlek inte kräver särskilt mycket material till en sådan mandolinlåda eller -väska.

2 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

2 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

En väska för din mandolin

Fördelen med en mandolinbag är att den är lätt att transportera, och att en väska i en eller annan utsträckning dessutom är gjord av ett smidigt och hopfällbart material, så att mandolinväskan lätt kan packas undan när du inte använder den. Du kan också bära en väska för din mandolin på ryggen med hjälp av de medföljande remmarna - som vilken annan ryggsäck eller gigbag som helst. En mandolinväska till din mandolin ger också fortfarande ett bra skydd, så en väska till din mandolin är en perfekt balans mellan ett billigt och praktiskt föremål som ändå kan ge ett bra skydd mot stötar och slag på vägen och i replokalen.

Skydd för din mandolin

Som du kan se här ger en väska eller koffert till din mandolin ett bra skydd. Speciellt har en mandolinväska också några bra alternativ för att ta med annat och mer än själva mandolinen, medan det i en koffert för mandolinen mycket väl kan finnas begränsade möjligheter att inkludera en stämmare, några noter eller ett rikt urval av plektrum att spela med på din mandolin.

Behöver du en mandolinkoffert?

Kofferten till mandolinen är ett nummer kraftigare än vad väskorna brukar vara. Förutom att ge bättre skydd mot hårda stötar och slag är ett mandolinfodral också mer stabilt mot vrid- och tryckeffekter. En koffert till din mandolin ger också ett bättre "klimatskydd", vilket motverkar kraftiga svängningar i temperatur och luftfuktighet, vilket mycket väl kan vara hårt mot din mandolin om den inte ligger i en koffert eller alternativt i väska.