Laddar

Tuba

Tuban är det största instrumentet av bleckblåsarna och den som har djupast klang, därför används den som bas i blåssektionen. 

Inga produkter hittades

Alla känner till tuban, dess klang och utseende. En tuba väcker respekt, och ändå skapar den på ett märkligt sätt glädje och spänning runt omkring med tubans glada "båtljud".

Mer om tuba

Tuban är en del av familjen som kallas mässingsblåsarna, där tonerna bildas i tubans munstycke när vibrationerna och luften från tubistens mun sätter luften i tuban i vibrationer som ger det ljud vi känner och älskar. En tuba bildar blåsfamiljens bas, och en tuba spelar alltså som namnet antyder de lägsta tonerna bland mässingsblåsarna. En tuba kallas "tuber" när det finns flera. Ordet "tuba" kommer från latin, där det ursprungligen syftade på ett stort, krökt trumpetrör, som användes för att producera toner i ett militärt sammanhang.

Stäm din tuba

En tuba kan inte stämmas som ett stråkinstrument, men har den tonart som du köpte din tuba i. En tuba kan stämmas i många olika tonarter, så var noga uppmärksam på hur din tuba transponerar innan du går ut och spela med andra musiker med din tuba.

Köp dig en tuba

En tuba är ett instrument som man bara behöver ett av, precis som det i även mycket stora orkestrar bara finns en tuba som tar hand om basen. Därför måste du hitta rätt balans mellan pris och kvalitet när du är ute och köper dig en tuba, och du behöver även se till att din tuba underhålls riktigt bra.

En tuba blir en del av din familj och förhoppningsvis ska du aldrig skiljas från din tuba. På DanGuitar.se vet vi vad som krävs för att du ska få både en bra och billig tuba, så du får inte tveka att kontakta vår kundtjänst om du har frågor om tuba – vi vill gärna hjälpa både dig och din tuba!