Laddar

Akustisk bas

Hos oss hittar du akustiska basgitarrer av bra kvalitet till bra pris. En akustisk bas är ljudmässigt på nivå med en akustisk gitarr så de fungerar väldigt fint ihop i samspel. Våra akustiska basgitarrer är försedda med pickup så det är möjligt att koppla dem till förstärkare eller PA-system. Före vi levererar din basgitarr justerar vi halsen och strängarna och stämmer den. För oss är det viktigt att ge bästa möjliga sevice. 

1 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

1 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

Köp akustisk bas hos oss


Hos oss hittar du akustiska basgitarrer av bra kvalitet till bra pris. En akustisk bas är ljudmässigt på nivå med en akustisk gitarr så de fungerar väldigt fint ihop i samspel. Våra akustiska basgitarrer är försedda med pickup så det är möjligt att koppla dem till förstärkare eller PA-system. Innan vi levererar din basgitarr justerar vi halsen och strängarna och stämmer den. För oss är det viktigt att ge bästa möjliga service.

Akustisk bas - som passar till alla genrer

En akustisk basgitarr (även förkortad ABG) är den gitarren som man kan spela mer eller mindre i alla olika genrer. Ljudet kombineras med djupa basfrekvenser med mjuka och naturliga toner kända från en akustisk gitarr. Denna gitarr har inte någon mikrofon eller något annat tillägg av det elektroniska utan man utnyttjar akustiken som finns i resonanslådan och träslaget när man spelar. Basgitarrens utseende är lik elgitarrens men skiljer sig med sin längre hals och grövre strängar. Det finns olika typer av akustiska gitarrer - exempelvis kan det vara att strängarna antingen är av nylon eller stål och de utan eller med pickup. Den vanligaste har 4 strängar men kan även finnas med fler strängar. Man spelar främst med tummen och fingrarna  på den akustiska basgitarren men det går även bra att spela med ett plektrum. Är man nybörjare ska man välja de som är nylonsträngade då de är skonsammare mot fingrarna. Det kan vara svårt ibland att höra när man spelar på en akustisk basgitarr - Därmed har man oftast en förstärkare till. Gitarrerna är utformade med en pickup som är magnetisk eller piezoelektriska elled båda två, så att de kan förstärkas med en förstärkare. Oftast har de akustiska gitarrerna med stålsträngar utrustade med mikrofonsystem - detta brukar synas vid sargen av gitarren där det finns ett uttag eller jack för att koppla ihop. Vi har olika förstärkare som passar ihop med din valda gitarr - perfekt användning när du spelar i ett band och ska uppträda på scen! Vi på DanGuitar har en rad olika musikinstrument för dig som vill spela eller utveckla din kompetens.

Basgitarrens historia

Alla gitarrer som utvecklades vid 1500-talet var akustiska fram till år 1900-talet när elgitarren kom till. Den akustiska basen utvecklades runt 1950-talet i Chicago, USA av en man som hette Kay. Denna akustiska bas liknar de mer traditionella elektriska basen och kontra basarna. Den klassiska och mest vanliga basgitarren har fyra strängar som är av den grövre sorten, dessa stråkarna är avstämda vanligtvis i oktaverna “EADG”. En oktav under de lägsta fyra strängar av den sex-strängade gitarren. Det finns även elbasgitarrer som har fem eller fler strängar - däremot är detta inte lika vanligt. Detta beror på att en akustisk basgitarr är för liten för att ge en godkänd volym av resonans vid lägre tonhöjder på den låga “B”-strängen. Lösningen till detta kan vara att ha en förstärkning till gitarren. Det finns olika lösningar till detta, antingen kan du välja en basgitarr som har fem strängar för att lägga till en högsträng ytterligare så att det blir “EADGC” istället för att lägga till den låga “B” strängen.