Snabb leverans
30 dagars returrätt
Frakt från 59 SEK

Yamaha Genos 2 keyboard

Yamaha
 • FSX-klaviatur med 76 tangenter med touch-respons och förbättrad aftertouch
 • Totalt 1 990 ljud, 800 stilar och 75 trum-/SFX-kit
 • Nu även med FM-syntes-tongenerator och det legendariska DX7-ljudet
 • Förbättrade pianoljud
 • Nya ambient-trummor
 • Ny Style Dynamics Control
 • Ny 9-tums TFT-färgpekskärm LCD med antireflex och mer ljus
 • Ljus i programmerbara knappar och reglage
 • REVelation Reverb från Steinberg
 • Ackordlooper så att du kan ha båda händerna fria för improvisation
 • Bluetooth
 • HDMI-utgång för att visa sångtexter på extern skärm

Ditt nästa mästerverk

Det är alltid spännande när Yamaha släpper en ny toppmodell inom kategorin arrangementskeyboard, eftersom – vad kan de göra större och bättre på en sådan redan!? Men än en gång har de kommit på både nya, läckra och mycket användbara funktioner som på alla tänkbara sätt utmanar gränserna för vad vi kan förvänta oss från en toppmodell inom workstations. Alltihop är packat i en enhet som heter Genos 2.
Som alltid med en modern workstation har du tillgång till ett nästan orimligt stort antal ljud, stilar och trumset, men nu får du också en extra tongenerator som ger dig tillgång till en helt ny värld av läckra syntljud, liknande dem vi minns från den legendariska Yamaha DX7.
Yamaha har också lagt till ännu fler krafter i den viktiga effektdelen av Genos 2 och förbättrat användarvänligheten ännu mer – bland annat genom att använda ljus i viktiga kontrollknappar och montera en stor och extra ljusstark 9-tums pekskärm som utgör basen för enkel styrning av Genos 2.
Du får 75 inbyggda trumset med ännu mer autentiskt och läckert ljud, Chord Looper-funktion som ger dig friheten att använda båda händerna på hela keyboardet medan den valda stilen automatiskt byter ackord. Bluetooth så att du kan streama ljud från dina Bluetooth-enheter till Genos 2 och HDMI-utgång så att du kan visa sångtexter på en extern skärm – antingen för dig själv eller för publiken. Style Dynamics Control som ger dig möjlighet att justera dynamiken och energin i dina stilar och mycket mer.
Generellt sett har allt förstärkts på den nya Genos 2 – ditt nya mästerverk.

Mer än 1900 ljud och 800 rytmer

Med över 1900 ljud av högsta kvalitet och 800 rytmer med One Touch-inställningar, är du väl täckt för nästan alla tänkbara musikgenrer och du kommer snabbt att bli inspirerad att spela all din favoritmusik och skapa nya musikaliska idéer och kompositioner.
Över 200 av de inbyggda rytmerna är helt nya jämfört med tidigare modeller från Yamaha, och dessutom är alla befintliga rytmer fullständigt uppdaterade med nya ljud och effekter. Däribland självklart ljud från den nya FM-ljudgeneratorn, de nya och mycket förbättrade Ambient trumljuden samt Style Dynamics-funktionen. Resultatet är högkvalitativt ljud och intelligenta och inspirerande rytmer.
Pianoljudet har ofta hög prioritet bland våra kunder, så på Genos 2 har Yamaha inte bara lagt till nya pianoljud utan också förbättrat de befintliga pianona till en märkbar bättre kvalitet. Till exempel har CFX, Yamahas flaggskepps-flygel, nu fler dynamiska lager genom en betydligt bättre och mer omfattande sampling. Dessutom kan du nu också välja ett Character Grand Piano, som är en tysk flygel från 1980-talet som är mycket välinspelad och ger en ljudbild som passar perfekt för pop- och jazzmusik.
U1 Upright, som är Yamahas toppmodell bland upprätta pianon, har finjusterats för att ge en modern pianostil för modern musik, och om du letar efter en mer filmisk ljudbild kan du till exempel prova det nya Felt Piano.
Genos 2 tillhandahåller ljudet från nästan alla tänkbara instrument för dig, och med ett utökat urval av etniska instrument täcker Genos 2 snart den fullständiga orkestrala paletten.
Det finns alltså nästan inga begränsningar för vilka instrument du kan spela med på Genos 2, och med dess många krafter och överflöd kan du göra det med en kvalitet och realism som är otrolig.

Nu även FM-syntes med legendariska DX7-ljud

För första gången i en arrangemangskeyboard har Yamaha valt att använda en dual engine-ljudgenerator som inte bara använder AWM-teknologi utan nu också FM-syntes.
FM har ett rikt, dynamiskt ljud och är särskilt känt från Yamahas legendariska synthesizer, DX7, som förmodligen är det enskilda instrumentet som mest definierade ljudet av 1980-talet. De ikoniska DX7-förinställningarna och ett antal nya, moderna FM-ljud är integrerade i många av stilarna och One Touch-inställningarna, så att de är tillgängliga med bara en knapptryckning.

Ambienttrummor

Med de nya Ambienttrummorna och med hjälp av en enda Live-controller kan du snabbt växla från en kraftfull, torr och ett mycket direkt trumljud till ett större ambienttrumljud med mer rymdklang, vilket ger dig nästan oändliga möjligheter med olika ljudande stilar.
Trummor har ofta en mycket stor roll i olika rytmer och kommer att påverka hela ljudbilden markant, så att du får sådan kontroll över trumljudet med de nya Ambienttrummorna är en viktig uppgradering som verkligen kan förbättra dit sound.

Revelation Reverb

Vi är nu vana vid att ha reverb tillgängligt i vår musikutrustning, och de flesta av oss kanske inte tänker så mycket på det. Men i ett keyboard som Genos 2 används reverb både på enskilda ljud, i stilar, i MIDI-sånger, multipads och i mikrofoningången, vilket är anledningen till att introduktionen av REVelation Reverb från Steinberg i Genos 2 är en sådan stor förbättring.
REVelation har extremt hög upplösning, vilket resulterar i ett vackert och naturligt reverb som gör det till den perfekta partnern för ett arrangörskeyboard. Här måste reverb fungera över ett brett utbud av ljud, stilar och till och med sånger med röster.

Style Dynamics Control

Ännu en av de nya funktionerna för arrangörskeyboards är Style Dynamics Control. För första gången kan du nu justera energin och dynamiken i både alla inbyggda stilar och dina egna användarstilar med hjälp av en enkel Live-controller. Så oavsett om du vill att ditt ackompanjemang ska spela på en mjuk pianissimo-nivå, en kraftfull fortissimo-nivå eller något däremellan är valet nu ditt - enkelt och snabbt.

Stor, ljus och klar display

I mitten av användargränssnittet på Genos 2 hittar du den stora 9-tums pekskärmen, som är mycket ljusstark och inkluderar en anti-reflexbeläggning. Under skärmen kan du välja mellan ljusa och mörka lägen på skärmen, och oavsett om du uppträder inomhus, utomhus eller under scenljus kommer skärmen på Genos 2 att vara lättläst.

Knappar och reglage med ljus

De programmerbara knapparna och reglagen är ett snabbt och praktiskt sätt att styra många parametrar för dit ljud och framträdande, så det är viktigt att du kan se dem under alla omständigheter. Detta kan dock vara otroligt svårt om du spelar i en mörk miljö, vilket Yamaha har tagit hänsyn till genom att montera LED-ljus i de viktigaste kontrollerna och reglagen på Genos 2. Dessutom har Yamaha introducerat en ""Catch""-funktion som markant minskar risken för oavsiktlig betjäning under framträdanden.

Vokala harmonier

Du kan enkelt använda olika förinställda vokalharmonier på din sångröst och lägga till harmonidelar och effekter. Så oavsett om du vill sjunga som en standardduett, en jazzig kvartett eller en stor kör är valet helt ditt.
Dessutom kan du leka med Synth Vocoder, där du kan manipulera syntetiserade ljud genom att bara sjunga in i mikrofonen. Mikrofonen kommer att fånga upp egenskaper från din röst, som vokalformning, och skicka den informationen till Synth Vocoder, som formar de syntetiska rösterna.
Vokalharmoni ger dig en bred variation av vokalt uttryck och möjligheter som kan avnjutas lika mycket hemma som på stora eller små scener.

Ny ackordlooper

De nya panelknapparna ger dig snabb åtkomst för att spela in eller spela upp ackordsekvenser i realtid. På så sätt kan du frigöra din vänstra hand för att spela fritt på hela keyboardet, bygga upp delar av en låt eller öva på ett svårt musikstycke. Ackordloopen gör det möjligt för dig att spara upp till 8 ackordsekvenser i varje bank för enkel åtkomst under dina framträdande.
Du kan skapa ett obegränsat antal banker med dina egna ackordprogressioner eller helt enkelt välja fritt bland en rad inbyggda förinställningar.

Bluetooth

Med inbyggt Bluetooth kan du ansluta din mobiltelefon eller surfplatta trådlöst till Genos2, och du kan nu njuta av att spela till dina favoritlåtar från telefonen/surfplattan eller till och med spela in allt du hör med den inbyggda ljudinspelaren.

HDMI-utgång till extern monitor

Anslut din Genos2 till en extern skärm eller TV med hjälp av den nya HDMI-porten. Detta är en utmärkt funktion när du underhåller en grupp, håller en fest eller helt enkelt spelar för dig själv. Du kan omedelbart visa texterna från dina MIDI-låtar så att både du och publiken kan se och sjunga med.
Dessutom kan du också spegla displayen eller se en musiknot, vilket kan vara mycket användbart om du spelar i en duo eller i ett band.

Midi-Song-To-Style

Vid köp av en Genos 2 får du också tillgång till en gratis app som löser en utmaning många musiker har kämpat med genom tiderna - möjligheten att kunna återanvända sina gamla, dyrt inköpta och välarbetade MIDI-filer när man skaffar en ny arrangörsklaviatur.
Med den nya Midi-Song-To-Style-appen kan du nu överföra dina gamla MIDI-filer till appen, vilken konverterar dem så att de också kan användas på Genos 2. På så sätt kan du fortsätta att använda dina gamla MIDI-låtar, men nu med de fantastiska ljuden från Genos 2, och du kan fortfarande redigera dem ända ner på spårnivå.

USB-ljudgränssnitt

Fantastisk ny funktion för att dela din framträdande med dina vänner eller för inspelning i hög kvalitet. Det nya USB Audio Interface tillåter studiokvalitetsljud att spelas in med vilken DAW eller Rec'n'Share-app som helst med bara en USB-kabel. Om du vill spela in en video av din prestation och dela den på plattformar som YouTube och TikTok är Rec'n'Share lösningen. Anslut Genos 2 till din smartenhet och spela in både video och ljud samtidigt för att fullända din video.

Utöka med fler ljud och stilar

Genos 2 inkluderar expansionsminne, vilket innebär att nya ljud och stilar kan läggas till i framtiden. Genom att bara registrera din Genos 2 kan du ladda ner DX7 Voice Pack, som lägger till de förinställda rösterna och fulländar samlingen av 128 originalljud från DX7.
Förutom exklusiva expansionspaket för Genos 2 finns det redan en växande samling av gratis ljud- och stilexpansionspaket att välja mellan. Dessa paket erbjuder allt från nya ljud, stilar, One Touch-inställningar till multipads, så att du kan anpassa innehållet på din Genos 2.

Tilläggsköp till detta produkt
49 399,00 SEK
Slut i lager - Förväntas i lager d. 28/8/2024
30 dagars returrätt
Varunummer:YM-GENOS2

Beskrivning

 • FSX-klaviatur med 76 tangenter med touch-respons och förbättrad aftertouch
 • Totalt 1 990 ljud, 800 stilar och 75 trum-/SFX-kit
 • Nu även med FM-syntes-tongenerator och det legendariska DX7-ljudet
 • Förbättrade pianoljud
 • Nya ambient-trummor
 • Ny Style Dynamics Control
 • Ny 9-tums TFT-färgpekskärm LCD med antireflex och mer ljus
 • Ljus i programmerbara knappar och reglage
 • REVelation Reverb från Steinberg
 • Ackordlooper så att du kan ha båda händerna fria för improvisation
 • Bluetooth
 • HDMI-utgång för att visa sångtexter på extern skärm

Ditt nästa mästerverk

Det är alltid spännande när Yamaha släpper en ny toppmodell inom kategorin arrangementskeyboard, eftersom – vad kan de göra större och bättre på en sådan redan!? Men än en gång har de kommit på både nya, läckra och mycket användbara funktioner som på alla tänkbara sätt utmanar gränserna för vad vi kan förvänta oss från en toppmodell inom workstations. Alltihop är packat i en enhet som heter Genos 2.
Som alltid med en modern workstation har du tillgång till ett nästan orimligt stort antal ljud, stilar och trumset, men nu får du också en extra tongenerator som ger dig tillgång till en helt ny värld av läckra syntljud, liknande dem vi minns från den legendariska Yamaha DX7.
Yamaha har också lagt till ännu fler krafter i den viktiga effektdelen av Genos 2 och förbättrat användarvänligheten ännu mer – bland annat genom att använda ljus i viktiga kontrollknappar och montera en stor och extra ljusstark 9-tums pekskärm som utgör basen för enkel styrning av Genos 2.
Du får 75 inbyggda trumset med ännu mer autentiskt och läckert ljud, Chord Looper-funktion som ger dig friheten att använda båda händerna på hela keyboardet medan den valda stilen automatiskt byter ackord. Bluetooth så att du kan streama ljud från dina Bluetooth-enheter till Genos 2 och HDMI-utgång så att du kan visa sångtexter på en extern skärm – antingen för dig själv eller för publiken. Style Dynamics Control som ger dig möjlighet att justera dynamiken och energin i dina stilar och mycket mer.
Generellt sett har allt förstärkts på den nya Genos 2 – ditt nya mästerverk.

Mer än 1900 ljud och 800 rytmer

Med över 1900 ljud av högsta kvalitet och 800 rytmer med One Touch-inställningar, är du väl täckt för nästan alla tänkbara musikgenrer och du kommer snabbt att bli inspirerad att spela all din favoritmusik och skapa nya musikaliska idéer och kompositioner.
Över 200 av de inbyggda rytmerna är helt nya jämfört med tidigare modeller från Yamaha, och dessutom är alla befintliga rytmer fullständigt uppdaterade med nya ljud och effekter. Däribland självklart ljud från den nya FM-ljudgeneratorn, de nya och mycket förbättrade Ambient trumljuden samt Style Dynamics-funktionen. Resultatet är högkvalitativt ljud och intelligenta och inspirerande rytmer.
Pianoljudet har ofta hög prioritet bland våra kunder, så på Genos 2 har Yamaha inte bara lagt till nya pianoljud utan också förbättrat de befintliga pianona till en märkbar bättre kvalitet. Till exempel har CFX, Yamahas flaggskepps-flygel, nu fler dynamiska lager genom en betydligt bättre och mer omfattande sampling. Dessutom kan du nu också välja ett Character Grand Piano, som är en tysk flygel från 1980-talet som är mycket välinspelad och ger en ljudbild som passar perfekt för pop- och jazzmusik.
U1 Upright, som är Yamahas toppmodell bland upprätta pianon, har finjusterats för att ge en modern pianostil för modern musik, och om du letar efter en mer filmisk ljudbild kan du till exempel prova det nya Felt Piano.
Genos 2 tillhandahåller ljudet från nästan alla tänkbara instrument för dig, och med ett utökat urval av etniska instrument täcker Genos 2 snart den fullständiga orkestrala paletten.
Det finns alltså nästan inga begränsningar för vilka instrument du kan spela med på Genos 2, och med dess många krafter och överflöd kan du göra det med en kvalitet och realism som är otrolig.

Nu även FM-syntes med legendariska DX7-ljud

För första gången i en arrangemangskeyboard har Yamaha valt att använda en dual engine-ljudgenerator som inte bara använder AWM-teknologi utan nu också FM-syntes.
FM har ett rikt, dynamiskt ljud och är särskilt känt från Yamahas legendariska synthesizer, DX7, som förmodligen är det enskilda instrumentet som mest definierade ljudet av 1980-talet. De ikoniska DX7-förinställningarna och ett antal nya, moderna FM-ljud är integrerade i många av stilarna och One Touch-inställningarna, så att de är tillgängliga med bara en knapptryckning.

Ambienttrummor

Med de nya Ambienttrummorna och med hjälp av en enda Live-controller kan du snabbt växla från en kraftfull, torr och ett mycket direkt trumljud till ett större ambienttrumljud med mer rymdklang, vilket ger dig nästan oändliga möjligheter med olika ljudande stilar.
Trummor har ofta en mycket stor roll i olika rytmer och kommer att påverka hela ljudbilden markant, så att du får sådan kontroll över trumljudet med de nya Ambienttrummorna är en viktig uppgradering som verkligen kan förbättra dit sound.

Revelation Reverb

Vi är nu vana vid att ha reverb tillgängligt i vår musikutrustning, och de flesta av oss kanske inte tänker så mycket på det. Men i ett keyboard som Genos 2 används reverb både på enskilda ljud, i stilar, i MIDI-sånger, multipads och i mikrofoningången, vilket är anledningen till att introduktionen av REVelation Reverb från Steinberg i Genos 2 är en sådan stor förbättring.
REVelation har extremt hög upplösning, vilket resulterar i ett vackert och naturligt reverb som gör det till den perfekta partnern för ett arrangörskeyboard. Här måste reverb fungera över ett brett utbud av ljud, stilar och till och med sånger med röster.

Style Dynamics Control

Ännu en av de nya funktionerna för arrangörskeyboards är Style Dynamics Control. För första gången kan du nu justera energin och dynamiken i både alla inbyggda stilar och dina egna användarstilar med hjälp av en enkel Live-controller. Så oavsett om du vill att ditt ackompanjemang ska spela på en mjuk pianissimo-nivå, en kraftfull fortissimo-nivå eller något däremellan är valet nu ditt - enkelt och snabbt.

Stor, ljus och klar display

I mitten av användargränssnittet på Genos 2 hittar du den stora 9-tums pekskärmen, som är mycket ljusstark och inkluderar en anti-reflexbeläggning. Under skärmen kan du välja mellan ljusa och mörka lägen på skärmen, och oavsett om du uppträder inomhus, utomhus eller under scenljus kommer skärmen på Genos 2 att vara lättläst.

Knappar och reglage med ljus

De programmerbara knapparna och reglagen är ett snabbt och praktiskt sätt att styra många parametrar för dit ljud och framträdande, så det är viktigt att du kan se dem under alla omständigheter. Detta kan dock vara otroligt svårt om du spelar i en mörk miljö, vilket Yamaha har tagit hänsyn till genom att montera LED-ljus i de viktigaste kontrollerna och reglagen på Genos 2. Dessutom har Yamaha introducerat en ""Catch""-funktion som markant minskar risken för oavsiktlig betjäning under framträdanden.

Vokala harmonier

Du kan enkelt använda olika förinställda vokalharmonier på din sångröst och lägga till harmonidelar och effekter. Så oavsett om du vill sjunga som en standardduett, en jazzig kvartett eller en stor kör är valet helt ditt.
Dessutom kan du leka med Synth Vocoder, där du kan manipulera syntetiserade ljud genom att bara sjunga in i mikrofonen. Mikrofonen kommer att fånga upp egenskaper från din röst, som vokalformning, och skicka den informationen till Synth Vocoder, som formar de syntetiska rösterna.
Vokalharmoni ger dig en bred variation av vokalt uttryck och möjligheter som kan avnjutas lika mycket hemma som på stora eller små scener.

Ny ackordlooper

De nya panelknapparna ger dig snabb åtkomst för att spela in eller spela upp ackordsekvenser i realtid. På så sätt kan du frigöra din vänstra hand för att spela fritt på hela keyboardet, bygga upp delar av en låt eller öva på ett svårt musikstycke. Ackordloopen gör det möjligt för dig att spara upp till 8 ackordsekvenser i varje bank för enkel åtkomst under dina framträdande.
Du kan skapa ett obegränsat antal banker med dina egna ackordprogressioner eller helt enkelt välja fritt bland en rad inbyggda förinställningar.

Bluetooth

Med inbyggt Bluetooth kan du ansluta din mobiltelefon eller surfplatta trådlöst till Genos2, och du kan nu njuta av att spela till dina favoritlåtar från telefonen/surfplattan eller till och med spela in allt du hör med den inbyggda ljudinspelaren.

HDMI-utgång till extern monitor

Anslut din Genos2 till en extern skärm eller TV med hjälp av den nya HDMI-porten. Detta är en utmärkt funktion när du underhåller en grupp, håller en fest eller helt enkelt spelar för dig själv. Du kan omedelbart visa texterna från dina MIDI-låtar så att både du och publiken kan se och sjunga med.
Dessutom kan du också spegla displayen eller se en musiknot, vilket kan vara mycket användbart om du spelar i en duo eller i ett band.

Midi-Song-To-Style

Vid köp av en Genos 2 får du också tillgång till en gratis app som löser en utmaning många musiker har kämpat med genom tiderna - möjligheten att kunna återanvända sina gamla, dyrt inköpta och välarbetade MIDI-filer när man skaffar en ny arrangörsklaviatur.
Med den nya Midi-Song-To-Style-appen kan du nu överföra dina gamla MIDI-filer till appen, vilken konverterar dem så att de också kan användas på Genos 2. På så sätt kan du fortsätta att använda dina gamla MIDI-låtar, men nu med de fantastiska ljuden från Genos 2, och du kan fortfarande redigera dem ända ner på spårnivå.

USB-ljudgränssnitt

Fantastisk ny funktion för att dela din framträdande med dina vänner eller för inspelning i hög kvalitet. Det nya USB Audio Interface tillåter studiokvalitetsljud att spelas in med vilken DAW eller Rec'n'Share-app som helst med bara en USB-kabel. Om du vill spela in en video av din prestation och dela den på plattformar som YouTube och TikTok är Rec'n'Share lösningen. Anslut Genos 2 till din smartenhet och spela in både video och ljud samtidigt för att fullända din video.

Utöka med fler ljud och stilar

Genos 2 inkluderar expansionsminne, vilket innebär att nya ljud och stilar kan läggas till i framtiden. Genom att bara registrera din Genos 2 kan du ladda ner DX7 Voice Pack, som lägger till de förinställda rösterna och fulländar samlingen av 128 originalljud från DX7.
Förutom exklusiva expansionspaket för Genos 2 finns det redan en växande samling av gratis ljud- och stilexpansionspaket att välja mellan. Dessa paket erbjuder allt från nya ljud, stilar, One Touch-inställningar till multipads, så att du kan anpassa innehållet på din Genos 2.

Youtube thumbnail
Spela
Youtube thumbnail
Spela
Youtube thumbnail
Spela
Youtube thumbnail
Spela

Skriv din recension här

Recensioner (0)

Skriv din fråga här

Frågor (0)