Laddar

Väskor

Här ser du vårt urval av gitarrväskor och fodral till westerngitarr, spansk gitarr och elgitarr. Nästan alla våra modeller har axelband så att de också kan bäras på ryggen. Ifall du transporterar din gitarr mycket är en hard case säkraste alternativet.

Gitarrväskor

Äger du en gitarr och vill transportera den är det väldigt viktigt att tänka på hur du ska skydda gitarren under resan. Den smidigaste lösningen till det är självklart att köpa ett fodral till gitarren - en gitarrväska eller gig-bag som det också kallas. Vi har ett utbud av gitarrväskor för flera olika typer av gitarrer - för att du ska kunna spela på din gitarr vart som helst. Dessutom har vi även ett utbud av fodral till förstärkare, så att även dessa kan följa med dig dit du ska. Förstärkare tål en del, men bespara den från onödigt slitage med ett av våra skydd så håller de ännu längre.

Bra att tänka på när du ska köpa din gitarrväska

Är du aktiv musiker reser du förmodligen ofta med din gitarr. Ju mer man reser med sin gitarr desto bättre gitarrväska bör man ha, rimligtvis. Ett bra tips som håller i längden är alltså att investera i ett riktigt bra fodral till gitarren om du vet att den kommer transporteras mycket. Då kommer både gitarren och gitarrväskan hålla så länge som möjligt och det blir i slutändan billigare för dig. Som vi brukar säga - en bra gitarrväska är lika viktig som gitarren själv. Vet du om att du reser väldigt sällan behöver du ändå en bra gitarrväska, men kan kanske välja en av våra billigare alternativ här på Danguitar. Viktigt att poängtera är även att en gitarrväska i tyg inte skyddar din gitarr om du t.ex. ska checka in det på ett flyg, då bör du istället välja en annan typ av fodral till gitarren som kallas hard case. Det är tyngre och otympligare, men skyddar gitarren bättre i en miljö där den ska t.ex. staplas med andra föremål.

Våra modeller

Det är viktigare än du kanske tror vilket fodral till gitarren som du väljer, t.ex. får en gitarr med stålsträngar inte plats i en gitarrväska avsedd för en med nylonsträngar. Vi erbjuder gitarrväskor till westerngitarr, spansk gitarr, elgitarr och barngitarr - allt för att du ska kunna ta med dig musiken smidigt och säkert. De flesta av våra gitarrväskor transporterar dessutom utöver gitarren även tillbehör så som kablar, nothäften, strängar, plektrum m.m. Tänk efter vilken typ av förvaring du behöver och önskar, oftast är det betydligt skönare att endast ha ett fodral till gitarren som rymmer allt, istället för en massa småväskor med tillbehör också. En gitarrväska ska självklart även vara bekväm att bära, och därför har de flesta av modellerna vi erbjuder axelband eller ryggsäcksremmar så att de kan bäras bekvämt och länge.

Sammanfattning

En gitarrväska är alltid en bra investering när du äger en gitarr - du vet aldrig när lusten faller in och du vill ta med den någonstans. Tänk på att välja ett fodral till gitarren utefter dina behov och vilken modell av gitarr du äger. Det finns ingen “one case fits all” när det kommer till gitarrväskor. En riktigt bra gitarrväska har dessutom plats för kablar och noter, samt har axelband som gör resan så bekväm som möjligt. Kolla runt här på Danguitar så hittar du säkerligen en gitarrväska som passar just dig och dina behov. Vi brinner för att musiken ska få följa med.