Laddar

Valthorn

Valthornet som också är ett bleckblåsinstrument, anses vara det första musikhornet någonsin. Det har väldigt stort tonomfång; ändra från tubans djupaste ton till trumpetens högsta. 

1 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

1 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

Valdhorn är blåsinstrumentet i sin ursprungliga version. Ett horn har utvecklats mycket sedan urminnes tider. Man tror dock att det vi idag känner som ett horn, i sin ursprungliga form var det första "hornet" i världen.

Valdhorn

Valdhornet går tillbaka till mitten av 1500-talet, där det är känt från området i Tyskland. Ett horn är ett vridet blåsinstrument i familjen blåsare, och när hornet kom till världen innan ventilerna uppfanns spelade hornet vad som kallas "naturliga toner". När man spelar på ett gammalt horn kan ljudet inte påverkas med knappar, slider eller ventiler. Idag är det som tur är annorlunda. DanGuitar.ses valdhorn är försett med vridventiler, som är väldigt precisa och gör vårt valdhorn lättare att spela på än många andra valdhorn.

Ventiler i hornet

Idag säljs som nämnts hornet och används med ventiler, men verk med symfoniorkestrarna framförs fortfarande med horn som bara kan spela naturliga toner. Men även om det finns ventiler i vårt valdhorn måste du ändå vara medveten om hur ditt valdhorn bara stämmer innan du spelar med andra musiker. Ett horn är för övrigt det horn bland mässingsblåsarna som kan spänna över det största tonområdet. Hornet kan gå djupt som en tuba och spela högt som en trumpet, så ett horn har ett väldigt stort tonomfång!

Hornet i ett valdhorn

Idag finns det förresten inga "horn" i blåsinstrumenten. Materialet "horn" har dock gett namn åt instrumenten, eftersom de första versionerna av hornen var gjorda av just horn - från oxar.