Laddar

Nothållare

En nothållare är väldigt bra att ha då båda händerna är upptagna med att hålla i instrumentet. Nothållaren kan monteras på instrumentet, så att du alltid har noterna nära till hands.

3 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

3 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

Om du inte redan har en nothållare, då ligger du hopplöst efter, för en nothållare till ditt blåsinstrument gör livet lättare när du ska spela noter med andra musiker.

Nothållare

En notlyra är en pryl som du kan använda för att sätta på ditt blåsinstrument, där notlyran håller noterna åt dig medan du spelar. Det smarta med en notlyra till ditt blåsinstrument är att notlyran är designad för att monteras på ditt instrument. När notlyran är monterad på ditt blåsinstrument har du alltid dina noter precis framför dig. Man kan nog också kalla en notlyra för en "nothållare" eller ett notställ för blåsinstrument, men eftersom ordet "notlyra" är coolt i sig håller vi oss till det i musikvärlden!

Lyra- eller nothållare för ditt blåsinstrument

På vissa ställen kallas notlyran för "nothållare" - det är samma design och konstruktion vi talar om för ditt blåsinstrument. Hos DanGuitar.se kan du vara säker på att hitta dina nya nothållare för både trumpet, klarinett eller flöjt, eftersom vi alltid har billiga nothållare på lager för flera olika blåsinstrument. När du väl saknar en notlyra är tanken att inte släppa taget igen alls förrän i det ögonblick då du kan släppa noterna och lämna dem till lyran när din nya notlyra är säkert monterad på ditt blåsinstrument.

Varför kallas det en notlyra?

Notlyran har inget att göra med stråkinstrumentet som har gett namn åt notlyran. Men en lyra är ett stränginstrument besläktat med en harpa, och notlyran är traditionellt utformad som lyran - bara i metall och lämplig för att hålla noter istället för att spela på. Så vet du det...