Snabb leverans
Returrätt till 24/1-2023
Frakt från 75 SEK

Rese-/ barn-westerngitarr

Även om gitarren är mindre är den fortfarande av bra kvalitet. Här på sidan ser du vårt urval av gitarrer som pga. sin mindre storlek är praktiska att använda på resor eller till barn. Gitarrerna kan ha mindre kropp eller kortare stränglängd. Fråga oss om du behöver råd!

21 produkt(er)

En rese- / barngitarr har många fördelar och mycket få nackdelar. Genom att förkorta stränglängden på den traditionella westerngitarren har en gitarr utvecklats som är lättare att ta med på en resa och som är mer hanterbar för barn och unga.

Vad är en travel / barn western gitarr?

Kort sagt, stränglängden på en western gitarr i full storlek är mellan 650 mm och 628 mm, medan stränglängden för en rese- / western gitarr för barn är mellan 620 mm och 571 mm. Den kortare stränglängden på rese- / barns westerngitarr gör det möjligt att göra en mindre gitarr som när det gäller ljud, konstruktion och materialval är en fullt giltig westerngitarr. Den är bara mindre. Du kan offra lite volym men i gengäld får du en westerngitarr för barn som den unga gitarristen kan hantera och spela
mycket bättre och du får en westerngitarr som du enkelt kan ta med dig oavsett hur du reser eller vart du går.

En resegitarr för den resälskande gitarristen

Om du är en gitarrist som är mycket på språng, då är det ofta inte möjligt att släpa runt på en större gitarr. Lyckligtvis ger rese / barngitarren dig det ljud du är van vid, utan vikt och dimensioner på de större modellerna. Oavsett om du reser med bil, flygplan eller tåg eller om du måste spela på flera platser på en dag, blir det mer bekvämt med en western rese gitarr. Men det betyder inte nödvändigtvis att du måste nöja dig med ett mindre ljud. Utbudet av rese gitarrer idag är så stort att du kan hitta precis den typ och kvalitet du behöver. Allt från bra billiga rese western gitarrer till utsökta handbyggda western gitarrer gjorda av världens mest ansedda gitarrbyggare. I DanGuitars urval av western gitarrer hittar du jumbo-, folk- och dreadnought -modeller. Du kan hitta olika modeller med gran-, mahogny-, cederträ- eller koa -lock och du kan välja om du vill ha att en rese westerngitarr ska ha en pickup eller om rese westerngitarren ska vara utan pickup. Du bestämmer själv.

Vad sägs om en res / barn western gitarr för den unga gitarristen?

Den mindre kroppen och den kortare stränglängden på rese / barn western gitarren gör denna gitarren till ett utmärkt val för barn som vill spela gitarr. Den kortare stränglängden innebär att spänningen på strängarna och avståndet mellan gitarrens band är mindre, vilket gör gitarren lättare att spela. På DanGuitar rekommenderar vi att du tittar på en res / barn westerngitarr för den unga gitarristen som letar efter en gitarr som är mer lämplig för rytmiskt ackord och fingrar än en traditionell western gitarr.