Laddar

Cases

För att skydda gitarren på bästa sätt krävs en hard case. De flesta modeller tål både stötar och vatten i olika grader och skyddar därmed gitarren optimalt.

Oavsett om du kallar det en koffert, ett flygfodral eller en väska, kan det skydda din gitarr i alla väder och även mot de tuffaste förhållanden.

Ett gitarrfodral sviker dig inte när allt annat går fel, och fodralet för din gitarr är den sista utvägen mellan gitarren och katastrofen. Stöt, stötar, luftfuktighet, temperaturer eller vatten - din flightcase är både casen för din gitarr OCH dess bästa vän - varje dag.

Gitarrkoffert

I Skandinavien har vi svårt att komma på ett mer spännande ord än "koffert", och på många håll utomlands är det förmodligen ett "case" eller till och med ett "flightcase"... Men trots att saknar ett djärvt ord för det, kofferten till din gitarr kan bespara dig mycket irritation och omvänt brukar den ge dig en trygg känsla i magen när du har packat ner gitarren i sin låda för du vet att där är den säker och väl skyddad från alla världens problem och utmaningar.

Det är viktigt att ditt gitarrfodral är fodrat och isolerat så att det bäst tål stötar, bump och temperaturer.

Kofferten för din turné

På DanGuitar.se har våra anställda många års erfarenhet av turnélivet och vi vet att alla gitarrer behöver skydd mot vägens utmaningar. Så fort din gitarr lämnar hemmets fyra väggar utsätts den för fysisk påverkan och olyckor, slag och stötar eller så kan den skadas av temperaturförändringar eller en mindre optimal luftfuktighet där din gitarr befinner sig. Alla är de skador som vård och en bra gitarrcase kommer att kunna rädda ditt kära instrument från och på så sätt kan en bra gitarrkoffert bidra till att säkerställa din nattsömn både före och efter en eventuell skada på din gitarr. Men ordentlig förpackning i kartong, din gitarr är skyddad mot både temperaturfluktuationer, fukt eller enkelt våld.

I gitarrfodralet hemma?

Många professionella gitarrister väljer att förvara sin(a) gitarr(er) i kofferterna även hemma, så ett flightcase är inte bara en låda man behöver till gitarren när man är på turné. Även hemma kan gitarren utsättas för temperatur eller luftfuktighet som går upp och ner, precis som barn, husdjur eller vanlig klumpighet utgör ständiga faror, vilket kan ge dig en gitarrskada, snabbare än du kan säga "gitarrlåda" eller desto mer internationella "flightcase". Så fundera på om din instrumentkoffert också ska användas hemma eller i replokalen när du inte spelar gitarr ...

Koffertar för akustiska eller elektriska gitarrer

På DanGuitar.se säljer vi givetvis case både till din elgitarr eller till en akustiska gitarr, eftersom båda typerna av gitarrer naturligtvis behöver skydd i ett case. Ett flightcase är inte rätt plats att spara, och vem behöver egentligen spara när även det bästa gitarrfodralet finns billigt och till och med till tider som erbjuds?

Om mycket ska hända - DanGuitar.se har den bästa boxen!