Laddar

Väskor & cases

En banjo ska kunna transporteras tryggt och säkert. Här ser du vårt urval av banjoväskor och banjofodral som klarar både stötar, väder och vind.

3 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

3 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

Särskilt om din banjo ska tas ut ur huset behöver du en banjokoffert eller en väska som kan skydda banjon under transport. På DanGuitar.se har vi sett det hända mer än en gång att en fin banjo har blivit skadad, på grund av bristande skydd, vilket kunde åtgärdas med en billig väska eller koffert till banjon. Även om du inte behöver gråta över spilld mjölk är det en annan sak om din banjo är skadad för att den inte har försetts med bra skydd!

En bra banjokoffert

Även en billig banjokoffert från DanGuitar.se kan göra allt som en koffert till din banjo ska kunna. En koffert till banjon skyddar mot slag, stötar och vridningar, och då ser det bara mer proffsigt ut att komma med sin banjo i en flightcase eller utsedd banjokoffert istället för att ha den fladdrande i lös vikt och oskyddad form. Och även om banjon inte är tillnärmelsevis lika känslig för fukt som några av sina bröder bland stränginstrument, så är det ändå en riktigt bra idé att ta hänsyn till luftfuktigheten också. Kort sagt, om du funderar på en koffert till din banjo, så är det ganska säkert en bra idé att skaffa dig en banjokoffert!

Behöver du en banjoväska?

Det är också möjligt att du behöver en banjoväska istället för en koffert.
Väskan är lättare sådär rent fysiskt, men å andra sidan är skyddet inte riktigt lika bra. Däremot har en banjoväska andra fördelar, som att väskan kan packas ihop och tar mindre plats om du inte har din banjo i när du är hemma eller om den måste lämnas i replokalen. Om du behöver en enklare och mer mobil lösning, så kanske du vill överväga en väska till din banjo istället för den billigare och mer "fasta" lösningen med en banjokoffert till din banjo. En banjoväska är relativt billig och då kan du ha den på ryggen om du behöver cykla till ett speljobb eller i replokalen.