Laddar

Ableton

Ableton sysslar med utveckling och förmedling av musikproduktions-softwaren Ableton Live såväl som diverse sample- och instrumentbibliotek, och är samtidigt firman bakom hardwarekontrollen, Ableton Push.

1 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

1 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

Historien bakom Ableton

Ableton grundades i Berlin i 1999 av Gerhard Behles, Robert Henke of Monolake, och Bernd Roggendorf. Den första utgåvan av Ableton Live lanserades i 2001 och bygger på Behles’s arbete med granulär syntes på Berlins tekniska universitet och Behles’s tidigare arbete med utveckling av Reaktor-softwaren för Native Instruments. Ableton Lives fantastiska ljudegenskaper samt det smarta gränssnittet och de väl genomtänkta arbetsflödena var några av de mest slående dragen hos programmet. Live använder två visningar till att styra produktion, komposition och framförande: Session View bjuder på mixerfunktioner och en gridbaserad presentation av alla klipp (loops och samples) i din liveuppsättning, medan Arrange View använder en mera traditionell horisontell tidslinje, som gör det möjligt att göra arrangemang sammansatta av klipp.

MIDI-sekvensering och VST

Sommaren 2004 lanserades Ableton Live 4. Live 4 var den hittills grundligaste uppdatering av programmet som implementerade MIDI-sequencing i Ableton Live. För första gången kunde Live-användare arbeta med virtuella instrument (VST för Windows, VST och AU for Mac) och inspela och redigera MIDI-notupplysningar.

Modernisering: Internet

Nästa stora uppgradering kom i 2008 med Live 8. Med Live 8 lanserar Ableton en stor mängd nya funktioner. Live 8 innehåller bl.a. ett hav av nya funktioner, t.ex. en integrerad Max/MSP-plattform, internet samarbetsfunktioner och många nya effekter och workflow-förbättringar samt ett raffinerat piratkopieringssystem.

Fullt ekosystem med mjukvara och hårdvara från samma tillverkare

I 2013 lanserar Ableton Live 9 samtidigt med att de lanserar den första utgåvan av hardware-kontrollen Push.

Ableton Live 10

I 2019 presenterede Ableton den nyaste versionen av Live, nämligen Live 10. Live 10 har blivit en av de mest utbredda softwareplattformerna att göra musik på och används idag speciellt inom EDM och hiphop, där så olika konstnärer som Flume, Netsky, Dada Life, Kill Paris, Diplo, Wolfgang Gartner, Skrillex, Baauer, Flosstradamus, Bass Kleph, Deadmau5, Mura Masa, Bonobo och San Holo alla har valt Ableton Live som sitt primära verktyg att göra och framföra sin musik på.