Snabb leverans
30 dagars returrätt
Frakt från 59 SEK

Ampeg

Det finns mycket få märker som har ett så betydligt omdöme bland professionella basister som Ampeg. Ampeg har sedan 1946 levererat innovativa lösningar till basister över hela världen, och idag bjuder Ampeg på ton, prestanda och flexibilitet på alla nivåer och till alla typer av uppträdanden. Oavsett om du behöver en allsidig combo basförstärkare till övning och band, en stack till stora lokaler eller en DI-lösning i världsklass till studioarbete, så kan Ampeg leverera.

Ampeg grundades i 1946 av Stanley Michael och Everett Hull. Stanley Michael havde utvecklat sin egen basförstärkare medan Everett Hull sysslade med att utveckla mikrofoner till kontrabasar. Tillsammans grundade de Michaels-Hull Electronic Labs, vilket i 1948 blev till Ampeg.

1960 utvecklar Ampeg en bascombo med et ”omvendt” chassi så man kunde placera förstärkaren inuti högtalarkabinettet. Detta skyddade förstärkarens rör och kretslopp under transport och gjorde basförstärkaren betydligt mer transportvänlig. Ampeg döpte förstärkaren Portaflex, och den blev särdeles populär bland utövande basister.

5 produkt(er)