Laddar

Öronproppar

Musikälskare älskar inte bara musik, men ofta också musik på riktigt hög volym för att få så mycket som möjligt ut av den. Detta kan dock ha negativa konsekvenser för hörseln så det bästa är att använda öronproppar för att skydda sina öron.

10 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

10 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

Pipet som aldrig försvinner

Redan för många år sedan började läkare göra allmänheten uppmärksamma på den mer och mer utbredda hörselskadan tinnitus. Det finns väldigt många som i större eller mindre grad lider av tinnitus och ofta är hög musik orsaken. Det kan vara väldigt besvärande och påverka hela ens vardag om man hela tiden hör en hög ton pipa i örat, om det susar/ brusar, speciellt om det hörs bra. Därför är det viktigt att man skyddar hörseln på ett bra sätt.

Andra hörselskador

Tinnitus är antagligen den mest kända konsekvensen som hög musik kan förorsaka men det finns andra hörselskador som öronproppar också kan skydda mot. Andra skador man kan få är tex. hyperacusis (ljudkänslighet), displacusis (dubbelhörsel) och distortion (ljudförvrängning). Det finns alltså många bra orsaker till att köpa ett par öronproppar! 

Ha tålamod

Öronpropparna gör att öronen inte utsätts för så höga ljud som kan skada men musiken ska fortfarande låta bra. Om öronpropparna dämpar diskantområdet för mycket kan musiken låta "grumlig" som gör att man kan få lust att ta ut öronpropparna. Öronpropparna ändrar ljudbilden och det krävs tillvänjning. Det kan vara lite svårt i början men man vänjer sig med tiden. 

Hörselskydd är viktigt

Det finns undersökningar som visar att många musiker inte skyddar sin hörsel tillräckligt bra och därmed får skador. Många ångrar att det inte har använt skydd eftersom skadorna inte går att åtgärda utan man har dem för resten av livet. Skador som tinnitus och hyperacusis är inget man vill ha om man lever för att spela och lyssna på musik.

Var försiktig med höga volymer!

Älskar du att gå på konserter och lyssna på musik på hög volym, eller övar du med bandet utan att använda öronproppar är det på tiden att du skaffar dig ett (eller flera) par. Vi har bra öronproppar på lager till billiga priser, det är en av de bästa och billigaste investeringarna du kan göra för att se till att din hörsel håller till många års musicerande.

För musiker

Alla musiker behöver öronproppar och det är viktigt att använda proppar som dämpar hela ljudbilden utan att detaljer försvinner. Kolla in hela vårt urval av öronproppar och tillbehör, vi har väldigt bra priser och leverar snabbt din order.