Laddar

Allen & Heath

Allen & Heath är en engelsk firma vars primära kompetens ligger inom högkvalitets studio- och scen-mixers. Allen & Heath grundades i 1969 av Andy Bereza och Steve Batiste och sysslade i början med att designa och göra mixers till den engelska musikscenen. Bl.a. så använde Genesis, The Who, Bee Gees och Pink Floyd alla mixers som var uttänkta och gjorda av Allen & Heath. Den quadrofoniska MOD1 mixer, som Alan Parsons använde till Pink Floyds livekonserter, bl.a. Live at Pompeii, har bl.a. sitt ursprung hos Allen & Heath.

1 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

1 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

Berättelsen bakom Allen & Heath

Andy Bereza lämnar Allen & Heath i början av 70-talet för att bilda AB Audio medan Allen & Heath fortsätter med att expandera och utveckla sitt sortiment inom ljudutrustning och mixers. Allen & Heath hör till bland de nytänkande företagen i en förhållandevis ny bransch och är föregångare inom mixerdesign. Bl.a. så är Allen & Heath den första fabrikanten som monterar potmetrar och kontakter direkt på ingångskanalens printkort. Allen & Heath utvecklade de första modul mixers, där delar av mixern kunde bytas ut som en enhet. Allen & Heath var den första firman att göra en liten mixer, en 6-kanals, 2-utgångs transistoriserad mixer kallad MiniMixer, och Allen & Heath Syncron A mixer var den första att använda op-förstärkare. CMC-mixern var den första mixern med en mikroprocessor, avsedd att integrera MIDI-funktioner med en mixer.

Allen & Heath köptes i 1991 av Harman International och med Harman i ryggen samt en ihärdig fokus på produktutveckling och kvalitet lyckades det Allen & Heath att tiodubbla sina aktiviteter över en tioårig period. I 2001 köper Allen & Heath’s ledande anställda ut Harman och Allen & Heath fortsätter fram till 2008 med att vara delvist ägt av anställda tills de köps ut av D&M Holdings som på denna tidpunkt också äger Denon.

Allen & Heath ägs idag av Electra Partners och har huvudsäte i Penryn, England, där de sysselsätter omkring 200 med utveckling, försäljning och service av Allen & Heath mixers och utrustning.