Laddar

Markbass

Markbass är primärt kända för deres lättvikts basförstärkare och högtalarkabinett. Markbass’ grundare, Marco De Virgiliis, har skojigt nog saxofon som sitt huvudinstrument men fuskar också lite med att spela elbas. Marco har en bakgrund i elektronikteknik och jobbade inom telekommunikation samtidigt med att han utvecklade sina basförstärkare. En av Marcos bekanta blev imponerad av ljudet i Marcos basförstärkare och frågade om han kunde köpa den, och det blev början på Markbass.

6 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

6 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

Markbass historien

Efter att i flera år ha jobbat med att raffinera och förbättra sina basförstärkare ingick Marco på 1990-talet i ett partnerskap med Ernie Ball och de skapade gemensamt en 500 watt basförstärkartopp med 2 X 10” och 2 X 12” kabinett som såldes under namnet Audiophile. Förstärkaren blev väl mottagen men samarbetet slutade snabbt och Ernie Ball sålde de resterande förstärkarna till spotpriser. Det var i denna periode De Virgiliis banade väg för användande av neodymium-högtalare till baskabinett. Efter ännu ett par år med utveckling och förbättring beslutade De Virgiliis i 2001 att det nu var dags att lansera Markbass. I loppet av de första 10 åren blir Markbass en stor succé och mottar en lång rad utmärkelser från t.ex. Guitar and Bass: Best bass amp of 2005, Bass Player magazine i 2008 och 2009: Editor‘s Award och Reader's Choice Award.

Markbass’ basförstärkare och baskabinett hör idag till en liten exklusiv grupp som gör basförstärkare och kabinett i toppkvalitet. Med huvudsäte i Pescara, Italien, arbetar Marco och hans kollegor med att utveckla och bygga basförstärkare som tilltalar basister på alla nivåer. Oavsett om det är till stora stadionscener, till replokalen eller til musikrummet i skolan – Så har Markbass en basförstärkare som passar.