Laddar

Casio keyboards

Casio lanserade deras förste keyboard helt tillbaka i 1980. Keyboarden hette Casiotone 201 och var en 49-tangenters keyboard som Casio hade designet specifikt med hänsyn på att göra det kul och lätt att spela musik. Istället för att utrusta Casiotone 201 med de vanliga elektroniska ljuden, så utrustade Casio keyboarden med ljud som användarna kände i förväg, såsom piano, orgel och gitarrljud. Casiotone hade inbyggd högtalare, åtta toners polyfoni, 29 ljud och var utfört i ett kabinett av trä. Casiotone 201 blir en storsäljare i Japan och upp genom 80-talet förbättrar och utvidgar Casio kontinuerligt deras urval av musikinstrument, bl.a. en Casiotone 202 och Casiotone 401, som är Casios förste keyboard med inbyggt ackompanjemang.

7 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

7 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

Casio-tangentbord tar tag

Casio utvecklar och utrustar efterföljande deras keyboards med talrika nya och nytänkande funktioner, bl.a. one-touch auto-ackompanjemang, möjlighet för inspelning och uppspelning av sånger, auto-play, en melodi-guidefunktion, som styr användaren genom en sång via lysande tangenter och sampling så användaren själv kan spela in ljud och spela med dem på keyboarden.

Casio är idag lika kända för deras el-pianon och keyboards som för deras fickräknare och klockor. Grundtanken om att Casios instrument ska vara kula och lättillgängliga har gjort Casios elpianon och keyboards till några av de mest använda tangentinstrumenten världen över.