Laddar

Notställ

Olika slags notställ och notstativ som kan justeras i höjden. Se vårt urval av notställ här på sidan. Bra kvalitet till bra priser.

4 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

4 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

Notställ och notstativ i bra kvalité

 

Notstativ är kanske ett av de viktigaste musiktillbehören som man kan investera i. Det underlättar i en mängd olika situationer, och befriar dig från att försöka balansera dina noter på en stol eller något annat klumpigt. Dessutom frigör de händerna till själva spelandet.  Vissa instrument har inbyggda notställ, exempelvis piano, men de flesta instrument är ju faktiskt handhållna och kräver ett notstativ. Notställ kan också vara användbara för sångare, t.ex. i körer eller för bröllopssångare. Notstativ går verkligen att investera i, men vi på DanGuitar tycker även att det är viktigt att erbjuda notställ i billigare prisklasser så att man har råd med det även om man kanske inte är heltidsmusiker.

 

Olika typer av notställ

 

  • Lightweight: Dessa notställ väger, precis som namnet föreslår, lite. Detta gör de optimala för att resa med då de inte är jobbiga att bära längre sträckor. Generellt sett är de också lite billigare. Eftersom de inte väger särskilt mycket får man tänka på att de inte heller kan hålla uppe tyngre böcker med noter, utan endast några notpapper åt gången.
  • Heavy-duty: Dessa notstativ är ofta hopfällbara, men är mer robusta och passar bättre för tyngre notböcker eller också för utomhusbruk än de lätta notstativen. Är notstället för lätt kan det nämligen lätt blåsas ner med vinden.
  • Ihopfällbart notstativ: Dessa är extremt smidiga när man måste resa själv, de får enkelt plats i en liten väska t.ex. Ofta är de också lightweight.
  • Icke hopfällbara: När ett notstativ ska stanna på en och samma plats, t.ex. i konserthus och liknande, kan de med fördel vara icke hopfällbara. Dessa notställ kan ha andra bra egenskaper som man sällan får i ett hopfällbart, t.ex. kan de målas för att passa in i omgivningen, samt ha extra hyllor för saker som plektrum och andra små tillbehör. De ser ofta lite mer professionella ut. Icke hopfällbara notställ kan också justera höjden, trots att de inte går att fälla ihop, då det är en funktion som är svår att vara utan.

 

Vad ska man tänka på innan man köper ett notstativ?

 

När man ska köpa ett notställ bör man först och främst noga tänka igenom i vilka tillfällen, och hur ofta, man vill använda det. Vi har redan gått igenom några olika typer här ovanför, och de är viktiga att ha i åtanke. Lätta notställ kan ofta vara billigare, men om man använder det mycket är det många som faktiskt föredrar ett tyngre, och kanske till och med icke-hopfällbart, notstativ just eftersom det inte riskerar att falla ihop, och att det ser mer professionellt ut. En annan sak att tänka igenom är ju också till vad man ska använda notstället till. Om man ska spela många typer av instrument är det kanske viktigt att det går att justera från högt till lågt. Samma sak om du spelar gitarr men ibland sitter ner och ibland står upp. Tänk också på hur stora och tunga dina noter/notböcker är. Det vore ju en katastrof om det visade sig att notstället du valt faktiskt inte kan hålla dina noter uppe.

 

Vi har ett utbud som täcker de flesta av dessa behov. Titta dig runt på sidan själv och se. Är det något du undrar över är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice.