Laddar

Remo

Remo Belli jobbade efter andra världskriget som professionell trummis i Californien och när han inte var ute på gig stod han bakom disken i den berömda slagverksaffären, Drum City, på Santa Monica Boulevard. Hans nära kontakt till dåtidens musikmiljö betydde att han, efter ett par år, måste inse att växten bland små rock’n’roll-orkestrar betydde, att det inte skulle finnas tillräcklig tillgång till kalvskinn, vilket då var det material man använde till trumskinn. Kalvskinn var dessutom besvärliga att använda eftersom kalvskinn var mycket svängande i kvalitet och ofta skulle stämmas när temperatur och luftfuktighet ändrade sig.

9 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

9 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

Hur Remo börjar

Remo köper en rulle Mylar, som är en slitstark polyesterfilm, och börjar testa materialets lämplighet som trumskinn genom att häfta Mylar-filmen på en trumram. Senare etablerade han ett partnerskap med kemikern Samuel Muchnick, som utvecklade ett sätt varpå man kunde fastgöra Mylar-membranet till en aluminiumram och därmed var världens första Remo Weatherking-trumskinn fött.

Remo grundas i 1957 och Remo Belli satsar 100% på att framställa och marknadsföra sina Remo trumskinn. Det blir dock inte omedelbart någon kommersiell succé eftersom dåtidens jazztrummisar håller fast vid deras användande av kalvskinn. Först då dåtidens ledande trummisar, Buddy Rich och Gene Krupa börjar använda Remo Weatherking trumskinn börjar det riktigt ta fart.

Upp genom 60-, 70- och 80-talet fortsätter Remo med att förnya och utveckla trumskinnet och blir världens största producent av trumskinn inom stort sett alla kategorier. Remo gör idag skinn till percussion och orkester timpani, till trumkorps och till jazz-, blues- och rocktrummisar. Trumskinnet blir kontinuerligt förbättrat med nya laminat, framställningsprocesser och beläggningar, vilket resulterar i en lång rad nya trumskinn, såsom Controlled Sound, Pinstripe, Smooth White, Powerstroke, Fiberskyn, Suede, Renaissance, Nuskyn , Skyndeep och Comfort Sound.