Snabb leverans
30 dagars returrätt
Frakt från 75 SEK

Sire Marcus Miller V7 ALDER-5 LH 2nd Gen BK el-bas, 5-strenget, vänsterhänt + Dizzaster pedal.

Sire Marcus Miller
  • Verkligen fullbordad omtolkning av den klassiska jazzbasen
  • Inklusive Carl Martin Dizzaster overdrive
  • Förbättrad modell med greppbräda i ebenholts och nya pickuper
Utgått
Varunummer:SR-V7AD5-LH-BK-2-dizz

Vår kvalitetskontroll. Vi vill erbjuda dig den bästa servicen, så innan vi skickar din bas kommer den att vara klargjord.

Paketet innehåller

Carl Martin Dizzaster - Martin Nielsen Signature baspedal
Carl Martin Dizzaster - Martin Nielsen Signature baspedal

Beskrivning

  • Verkligen fullbordad omtolkning av den klassiska jazzbasen
  • Inklusive Carl Martin Dizzaster overdrive
  • Förbättrad modell med greppbräda i ebenholts och nya pickuper
  • Satinlackad hals och rundad hals/greppbräda övergång
  • Byggd i nordamerikanskt premium alträ och med äkta bensadel.
  • Det aktiva pickupsystemet erbjuder en mängd ljudmöjligheter

Köp en Sire Marcus Miller V7 Alder-5 LH och få en Carl Martrin Dizzaster elbasoverdrive inkluderad i priset.

Marcus Miller V7 Alder LH 2nd Gen är en vänsterhands 5-strenget elbas, som Sire har utvecklat i samarbete med den amerikanska bassisten och komponisten Marcus Miller. De flesta av oss känner Marcus Miller som bassist för Miles Davis, Aretha Franklin, Michael Jackson, Paul Simon, David Sanborn och George Benson eller som komponist för bl.a. Jay-Z. Vad många dock inte omedelbart vet, är att Marcus Miller også har varit en drivande faktor inom utvecklingen och framställningen av elbasar, och i den förbindelsen har han bland annat använts av många välrenommerade producenter som Fender och Sadowsky. Han har nu slagit ihop sig med Sire för att utveckla och producera en helt ny serie elbasar, som har fått ett imponerande bra mottagande bland basister och recensenter. Det välrenommerade amerikanska tidsskriften för bassister, ”Bassplayer”, skriver bland annat:

“The Sire basses represent the best value out there if you’re looking for a hot-rodded J-style bass. I haven’t seen anything that comes close. In order to purchase an instrument that offers a notable upgrade in sound or feel, one would probably be looking att triple the price, att least.”

Sire Marcus Miller V7 ALDER-5 LH 2nd Gen representerar den nyaste generationen av Sire elbasar, som är har blivit uppgraderad på en rad punkter. I förhållande till första generationens modeller har Sire Marcus Miller V7 ALDER-5 LH 2nd Gen fått nya mikrofoner, som levererar ett klarare och mer transparent ljud. Rosenträ (rosewood) greppbrädan har bytts ut med en ebenholts greppbräda, och greppbrädskanterna har blivit avrundade för att ge basen en bättre spelbarhet. På 2nd Gen har Sire även bytt ut högglanslackeringen på baksidan av halsen med en satinlackering, för att göra halsen mer komfortabel att spela på.

Konstruktion

Marcus Miller V7 Alder LH 2nd är baserad på en traditionelt jazzbas-design. Kroppen är gjord i nordamerikansk alträ, som levererar en stark, klar och fyllig klang med en köttig mellanton och väldefinierad bas. Halsen är gjord i ett stycke kanadensisk lönn, som via sin hårdhet och styrka minimerar rörelser i halsen och ger en stabil och bra spelkänsla, och som samtidigt ger basen en ihållande ton.

Bridgen, som strängarna är förankrade i, är specialutvecklad på Marcus Millers begäran och kan bäst karakteriseres som en vintage jazz-basbridge med större massa. Denne konstruktion ger ett fylligt ljud med ett kraftigt anslag. Dessutom har Marcus Miller bestämt, att strängarna ska föras genom kroppen, vilket ytterligare ger V7 elbasen en stramare, mer precis och stabil ton. De första V7-modellerna kom med rosenträ (rosewood) greppbrädor och högglanslackerade halsar, som hade vanligt skurna hals/greppbrädsövergångar. På 2nd Gen-modellen har Sire valt att ge elbasen ett kvalitetslyft, vilket innebär, att V7 Alder-5 LH 2nd Gen nu görs med ebenholts greppbräda, satinlackerad hals och avrundad hals/greppbrädsövergång. Du får således en mer behaglig spelkänsla i kraft av en hals som ligger bättre i handen och som inte bliver oljig, när du spelar och övar i längre perioder.

Sadeln är en av de viktigaste delarna på en elbas, eftersom den har avgörande betydning för basens spelbarhet och ljud. Beroende på vilket material som används, kan sadeln antingen förbättra basens ton eller bryta ner den. Även om bensadlar är både dyra och svåra att arbeta med, så anses ben leverera en mer avbalanserad och klar ton, och Sire har därför valt att inte kompromissa på denna punkt och har monterat Marcus Miller V7 Alder 2nd Gen med en sadel i ben.

Elektronik

Mikrofon-konfigurationen på Marcus Miller V7 är typisk jazzbas, men mikrofonerna är utförda med formvar-spole, som ger den traditionella jazzbas-tonen en mera varm och autentisk vintage-flair, sådan som man finner den i många gamla jazzbasar. På Alder-4 2nd Gen har Sire ändrat på Alnico magnetens magnetiseringsmetode, vilket gör, att ljudet nu, i ännu högre grad, påminner om en 20-år gammal Heavy Formvar Pickup. Spolen är nu utförd med ren emalj, och spolvecklingsmaskinen har fått ett nytt program, som ger samma vecklingshastighet och snodda delningsvinkel, som en handgjord mikrofon är framställd med.

Mikrofonerna är förbundna till Sires Marcus Heritage-3 förförstärkare, som erbjuder ett helt unikt urval av möjligheter att påverka basens ton. Användandet av 2 st. 9V-batterier gör det möjligt för basisten att uppnå en stark och kraftig signal, utan att basens ljud blir pressat eller onaturligt. Med en inbyggd 3-bands tonkontroll med bas, mellanton och diskant får du full kontroll över ditt tonområde, så du kan anpassa basens ljud till varje musikstil. Mellanton-kontrollen har inbyggd sweep, så du själv kan bestämma, var i mellantonsområdet (200 Hz till 1 kHz) mellanton-kontrollen ska ta tag.

Carl Martin Dizzaster

Carl Martin Dizzaster är en basoverdrive-pedal till elbas, som Carl Martin har byggt, och som är utvecklad efter Martin Nielsens (Dizzy Mizz Lizzy) krav och specifikationer. Martin har, genom åren, använt sig av många olika pedal- och förstärkaruppsättningar, men har haft en önskan om att få ett mera precist ljud, respons och känsla i ett mera bekvämt, enhetligt och hanterbart format.

Dizzaster-pedalen är en unik kombination av kompressor, overdrive och EQ. Den har fyra kontroller, varmed du kan inställa Dizzaster-pedalen till dina ljudbehov. Level styr volymnivån på den behandlade signalen, innan den skickas till Blend-kontrollen, medan Attack kontrollerar hur snabbt Dizzaster-pedalens kompressor ska sätta in. Drive styr mängden av harmoniskt innehåll i tonen och mängden av overdrive i kombination med ett specielt EQ-filter, som Dizzaster är utrustad med.

Vår kvalitetskontroll. Vi vill erbjuda dig den bästa servicen, så innan vi skickar din bas kommer den att vara klargjord.

Skriv din recension här

Recensioner (0)

Skriv din fråga här

Frågor (0)