Laddar

Xylofon & metallofon

Xylofoner och metallofoner. Skillnaden på en xylofon och en metallofon är att en xylofon har träplattor man slår på medan en metallofon har metallplattor. Gemensamt är att de båda är väldigt populära instrument hos barn! 

9 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

9 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

Här hittar du xylofon och metallofon till billiga priser

Har du alltid drömt om att spela xylofon eller metallofon? Då har du kommit till rätt ställe. Oavsett om du vill spela detta instrument på trä eller metall, så har vi det musikinstrument som passar dig.

Xylofon

En xylofon är ett slaginstrument av okänt ursprung. Det har förmodligen sitt ursprung i Afrika. Xylofon består av träbitar i olika storlekar, som ligger över några rör som kallas resonansrör. För att få ljud från xylofon använder du antingen en träpinne eller en gummipinne för att träffa träbitarna och sedan kommer luften att vibrera i rören och detta kommer att producera ett ljud. Dessa klubbar du träffar med finns i olika storlekar och hårdheter, beroende på hur högt du vill att xylofonen ska spela. På DanGuitar kan du köpa en xylofon för både den mer professionella spelaren, men också för nybörjare som vill lära sig att spela detta instrument. Du kan till och med köpa en handgjord xylofon i Afrika. Dessa är således byggda i enlighet med afrikanska hantverkstraditioner och är därmed vackert utsmyckade. En xylofon kan användas för lek, musik eller kanske du vill inreda ditt hem.

Metallofon

Du spelar exakt på samma sätt på en metallofon som på en xylofon. Metallofonen är gjord av metall istället för trä.
Vi importerar våra egna xylofoner och metallofoner och kan därför erbjuda bra kvalitet till unika, billiga priser.
Instrumentet är byggt på en trälåda som används för att plocka upp ljudet. Olika storlekar av metallbitar är monterade ovanpå denna trälåda. Om du är nybörjare för detta instrument börjar du vanligtvis slå på en enda metallskiva åt gången, men om du är mer erfaren kan du oftast spela 4 i taget.

Vi hjälper dig gärna via e-post eller telefon att välja om du ska ha xylofon eller metallofon, och vilken som är bäst för dig.
Hos oss får du alltid snabb leverans. Dröm dig bort i vårt urval idag, och läs mer i produktbeskrivningen angående de olika musikinstrumenten.