Laddar

Piano-och-flygel

I denna kategori hittar du våra pianon och flyglar - Vi förhandlar Ernest Krause pianon och flyglar som är en över 150 år gammal tillverkare av högkvalitativa pianon och flyglar med rötter i Tyskland

4 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

4 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

Ett akustiskt piano eller flygel är på många sätt ett mycket enkelt och gammaldags instrument. Det har hammare och strängar inneslutna i ett träskåp. Tangenterna är anslutna till hammare så att när en tangent trycks, rör sig hammaren och träffar strängarna och får dem att vibrera och producera ett ljud.

Ska det vara en flygel eller ett piano

Det finns två typer av akustiska pianon: flygeln och upprätt stående piano. En flygel har en ram och strängar som ligger horisontellt. Den har en längre kropp och tar därmed mer plats. Efter att ha spelat på tangenterna och du har lyft fingrarna från klaviaturen, återställer tyngdkraften tangenterna och för dem tillbaka till viloläge.

Ett upprätt piano har strängar som löper vertikalt. Upprätt stående piano är mycket mer kompakt än en flygel. Upprätt stående piano är ofta väl lämpad för hus eller lägenheter och är därför ofta ett mer bekvämt val. När dina fingrar rör sig från tangenterna återställs de via en fjädermekanism som kan utsättas för slitage.

Vad betyder inharmonicitet?

Inharmonicitet är en annan faktor som skiljer flygeln från upprätt stående piano. Inharmonicitet är ett uttryck för hur hög övertonen är i förhållande till primärtonen. En ton med lägre inharmonicitet är därför mer exakt. Flygeln har längre strängar, vilket inte bara ger en fylligare ton, utan också mindre inharmonicitet. Det upprättstående pianot har kortare strängar och därmed mer disharmoni, vilket leder till oktaver som låter mindre harmoniska. Men det betyder inte att det upprättstående pianot är sämre.
Det finns många andra saker som också kan avgöra ljudet av ett piano, till exempel kvaliteten på det material som används och hantverket.

Köp ditt Ernest Krause -piano eller flygel från oss idag

Vill du också se till att du får rätt piano eller flygel? Att instrumentet du köper håller länge och ger önskad effekt. Då har du hittat rätt! DanGuitar är experter på allt som har med ljud, ljus och instrument att göra.
Vi har lång erfarenhet och vet vilka produkter och märken som är bra. Du kan känna dig trygg när du handlar hos oss. Vi erbjuder en kvalitetsgaranti på alla produkter som du kan köpa här hos oss. Vi vill att du ska vara glad! Och vi har också snabb leverans.