Laddar

Munspel

För många är munspelet det första instrumentet man har provat spela på som barn. Munspel kan spelas på så många olika sätt och användas i så många olika musikstilar. Se vårt urval här på sidan - vi har modeller både för proffs och nybörjare.

Lite historia

Munspelet har kinesisk bakgrund och sägs härstamma från det kinesiska instrumentet shengen. Ljudet skapas då man blåser in luft som får små metalltungor att vibrera. 

Munspel för alla åldrar

Munspelet är ett bra nybörjarinstrument eftersom det är lätt och litet och man kan snabbt lära sig hur man får det att låta bra. Dessutom kan man få bra munspel till billiga priser och därmed lätt att sätta igång med att spela.

Munspel i bluesmusik

Munspelet är känt för att användas mycket i bluesmusik, både som en del av bandet men även som soloinstrument. Det finns många stora artister som har munspelet som en fast medlem i sin instrumentuppsättning; jazzmusikern Toots Thieleman, Stevie Wonder och Bob Dylan, bara för att nämna några.

Två slags munspel

Det finns två huvudtyper av munspel: den diatoniska som är stämd i en tonart och den kromatiska där du kan spela alla 12 toner, hela och halva tonsteg. Vi har ett brett urval av båda sorterna, är du osäker på vilken du ska välja är du välkommen att kontakta vår kundservice för hjälp.

Massor med hjälp till nybörjaren

Är du nybörjare kan vi rekommendera att du skaffar dig ett av våra nybörjarpaket med munspel i C, nothäfte, ljud-CD och multimediaprogram. Kolla även vårt stora urval av undervisningsmaterial med DVD:er och notböcker som kan köpas till. 

Munspel i alla prisklasser

Vi har munspel i alla prisklasser, är du nybörjare eller proffs kan du hitta ett munspel som matchar din nivå, ditt behov och din plånbok! Vi har kort leveranstid - redan om ett par dagar kan du ha ditt nya munspel hemma.