Laddar

Dragflöjt

En dragflöjt – också kallad swanee, swannee-flöjt, slide flute eller lotusflöjt - är ett blåsinstrument som består av ett utdragbart rör, den fungerar i princip som en blockflöjt men man varierar tonen genom att dra ena ändan in och ut, lite som en cykelpump! Dragflöjten har funnits i Afrika, Asien och Stillahavsområdet samt Europa före den moderna versionen uppfanns i England omkring år 1900. Den moderna dragflöjten är kanske mest känd för att skapa ljudeffekter i tecknade filmer, glissando kan låta som något som hastigt stiger eller faller, man kan dock också spela melodier på flöjten.

1 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

1 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

Visst känner du till ljudet av en dragfløjt, men det är inte säkert att du är medveten om att det är endragfløjt du har hört. Endragfløjt är en fantastisk leksak, och då är det roligt på ett sätt som man inte nödvändigtvis kan säga om andra musikinstrument.

Vad är en flöjt

En flöjt är, som namnet antyder, en flöjt, där man ändrar klang och ton genom att dra i en del av flöjten så att klangen från flöjten, resonantkammaren eller (om man så vill) "borrning" ändrar form . Flöjten är verkligen inget nyuppfunnit instrument, och flöjten är känd i olika skepnader över hela världen. Med sitt lite roliga ljud används flöjten flitigt i tecknade filmer, där den kan användas både som en övergång till en ny scen eller situation i filmen eller för att illustrera när något rör sig uppåt eller nedåt. Visslan kan användas i detta sammanhang med sitt karaktäristiska ljud som ofta får oss att dra på smilbanden.

Var kommer flöjtens klang ifrån?

Ljudet från fløjten kommer från luftens passage över bladet i flöjtens munstycke. Dragfløjten ändrar sitt ljud genom att flytta en kolv inuti fløjtens cylindriska kammare. Det händer när du drar i stången på din fløjt.

Vem som helst kan spela dragfløjt

Vem som helst kan producera och ändra toner på en dragflöjt, men om du vill spela låtar på det måste du gå upp tidigt. Dragfløjten har ingen fast tonhöjd, så det ställer stora krav på musikerns tonöron att spela igenkännbara melodier på det. Men slutligen, låt inte det hindra dig från att försöka spela på dragflöjten, för DanGuitar.se har naturligtvis också en flöjt för dig ...