Laddar

Bouzoukisträngar

Bouzoukisträngar finns i många olika varianter: i olika tjocklekar, med ball-ends eller loop-ends. Se urvalet här:

4 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

4 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

Välj strängarna för din bouzouki noggrant. Det spelar ingen roll om dina bouzouki-strängar är billiga, tjocka eller tunna - eller om de är kulände eller loopände!

Hur man väljer strängar för bouzouki

Om du behöver använda några nya bouzouki-strängar för din bouzouki, titta först på hur din egen bouzouki är konstruerad. Det enklaste sättet är att titta på de nuvarande strängarna på bouzouki och se om de har en liten kula i slutet av strängen, för i så fall ska du leta efter bouzoukisträngar med "kulände". Om det inte finns någon kula eller liten metallring i änden av bouzouki-strängarna, leta efter loop-ändsträngar för din bouzouki.

Hur tjocka ska mina bouzouki-strängar vara?

När du ska välja strängar till din bouzouki är det främst upp till dig hur du vill att dina bouzouki-strängar ska vara.
Valet av tjocklek på bouzoukisträngar är ofta en fråga om tro och tanke. Tjocka strängar för din bouzouki kan tendera att vara lite "fastare" i ljudet och kan till och med spela högre än tunna bouzoukisträngar. Å andra sidan är tjocka bouzoukisträngar svårare för dina händer att spela på.

Å andra sidan, förvänta dig inte att hållbarheten hos strängarna på din bouzouki har något att göra med tjockleken.
Storleken eller tjockleken på bouzoukisträngar är mest en fråga om ljud eller komfort, medan hållbarhet är en helt annan fråga.

Strängarna för just din bouzouki

På DanGuitar.se har vi alltid de bästa strängarna till din bouzouki, så du kan välja exakt de bouzoukisträngar som du behöver när du ska välja strängar till din bouzouki. Hos DanGuitar.se får du billiga kvalitetssträngar till din bouzouki.