Laddar

Zildjian

Zildjian är en enastående bedrift i världshistorien, inte bare som cymbalproducent, men på det hela taget. Få producenter kan skryta med att ha varit ledande inom sitt område i årtionden, men när det handlar om Zildjian så måste vi bara räkna Zildjians arbete i århundraden. Zildjian har begått de ypperligaste cymbaler som världen har sett sedan 1618, då ett misslyckat alkemiexperiment ledde till födseln av världens finaste bronslegering.

8 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

8 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

Zildjian gjorde inget guld - men kanske en formel som visar sig vara värd guld?

I 1618, i Istanbul, försökte alkemisten Avedis Zildjian att framställa guld, men ett av hans misslyckade experiment resulterar i en bronslegering som utmärker sig genom att ha hittills ohörda tonala egenskaber. Zildjian använder fortfarande den hemliga legeringen i alla deras cymbaler, och det är en del av orsaken till att Zildjian i århundraden har varit ledande inom cymbalframställning.

1623 tilldelade sultanen Avedis familjenamnet "Zildjian", vilket bokstavligen betyder "cymbalmakare", och Avedis lämnar palatset för att starta det första Zildjian-gjuteriet.

En hemmelig formel – stadigvæk den dag i dag

Den legering, som han spenderade år på att perfektionera, används fortfarande idag och är fortfarande den en djupt skyddad familjehemlighet. Legeringen besitter en extraordinär musikalisk kvalitet och ton, som kan användas till en nästan obegränsad rad överlägset ljudande cymbaler till stort sett alla ändamål. Det ha således använts Zildjian-cymbaler i den Ottomaniska militären (bland annat av janitsharerna), kyrkor i Armenien och Grekland och till och med magdansöserna i Sultanens harem använde fingercymbaler som Zildjian framställde. 1910 är Zildjian-familjen tvungna att fly från Turkiet och kommer att slå sig ner i Boston, USA.

Stadigvæk en ledende spiller på markedet

Zildjian framställer idag cymbaler genom en noggrant uttänkt process som involverar specialbyggda maskiner, duktiga hantverkare och Avedis Zildjians bronsegering. Det finns en grund till att Zildjian-cymbaler hör till de mest inspelade cymbalerna i musikhistorien och att Zildjian fortsätter med att inspirera trummisar med nya klanger som de kan använda på scenen, i studion och i replokalen. Zildjian-cymbaler levererar en hög och konsistent kvalitet till nutidens trummisar.