Laddar

Novation

Novation är otroligt bra på att hitta nya möjligheter och kreativa lösningar till den moderna musikern och producern. De startade i England i 1992 med en transportabel batteridriven kontroller till Yamaha QY10 som följs upp av en bas-synthesizer och en rytmbox.
Novation uppfinner i 2009 den tangentlösa MIDI-kontrollern, Novation Launchpad, som via en 8 x 8 matrix med 64 stora upplysta pads, kunde användas till att utlösa ljud, effekter och andra parametrar, först och främst i förbindelse med Ableton Live-softwaren. Launchpad var en av de första nätbaserade kontrollers som med tiden har blivit en oumbärlig del av den elektroniska musikproduktionen. Det finns just nu 3 varianter av launchpaden: Launchpad, Launchpad Pro och Launchpad Mini.

2 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

2 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

Novation gör en komplett serie

Launchpaden efterföljs av Launkey, som är en serie med 25-, 49- och 61-tangenters midikeyboards med upp till 50 kontrollfunktioner och 16 anslagskänsliga pads som kan utlösa ljud, klipp och scener i Ableton Live såväl som att de kan styra diverse funktioner i musikproduktionssoftware. Launchkey är ett integrerat software/hardware-instrument med 2 appar till ipad samt V-Station & Bass Station synth plug-ins till Mac och Windows.

Det är svårt att gissa hvad Novation hittar på nästa gång de presenterar oss för något nytt, men vi kan vara rätt säkra på, att oavsett vad det blir, så kommer det att göra det lättare för oss att komma från idé till resultat och det kommer att ge oss nya möjligheter att utveckla oss kreativt.