Laddar

Line 6

Line6 grundades av Marcus Ryle och Michel Doidic som tidigare hade varit med till att utveckla så kända produkter som Alesis ADAT, Alesis Quadraverb och Alesis QuadraSynth samt Digidesigns SampleCell. Efterhand som digital signalbehandling på 80-talet blev mer och mer kraftfull och samtidigt mera överkomlig, började de utveckla DSP-baserade produkter till gitarrister. I 1996 lanserade de världens första digitale modelling förstärkare, AxSys 212, och i 1998 presenterade de oss för den banbrytande POD multi-effekt, som revolutionerade musikbranschen via sin fantastiska ton och det enkla sätt varpå man nu fick möjlighet att inspela gitarr på. POD’en blev en enorm succé för Line6 och Line6 vidareutvecklade och förbättrade den kontinuerligt genom de första årtiondena. Den ursptungliga POD’en följdes av POD 2.0 i 2000 och så gick det annars rakt fram med bl.a. en Bass POD, POD pro, POD XT, POD Floor, POD X3, POD HD m.m. Oavsett om du var nybörjare eller professionell så fanns det en POD som matchade dina behov. POD’en bildade också grunden för Line6’s Spider gitarrförstärkare, som med sitt stora urval av grundljud och välljudande effekter har varit bland de mest efterfrågade gitarrförstärkarna i världen genom de sista 20 åren.

4 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

4 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

Världens första modelleringsgitarr från Line 6

I 2002 lanserar Line6 världens första modelling gitarr, Variax. Variax’en skiljer sig från den typiska elektriska och akustiska gitarren genom att den via sin interna elektronik kan ta ljudet från de individuella strängarna och använda det till att replikera ljudet av specifika gitarrmodeller eller typer och andra stränginstrument, t.ex. ljudet av en banjo, en mandolin eller en sitar.

I 2008 köper Line6 in sig i X2 Digital Wireless och utvidgar sitt sortiment till att nu också omfatta trådlösa system till instrument och sång.

2015 blir året då Line6 presenterar oss för Helix. Helix representerar ett stort steg framåt inom digitalt gitarrljud, samt ett helt nytt sätt att tänka på för gitarrister och deras förhållande till teknologi.

Där Line 6 är idag

Line 6 är idag en del av Yamaha-familjen, och den drivande kraft bakom Yamaha Guitar Group som är ett USA-baserat, 100% eget, dotterbolag av Yamaha Corporation, Japan. Yamaha Guitar Group samlar alla team i Yamaha som sysslar med utveckling av utrustning till gitarr och bas och Line6 har fått en central roll, inte bara som Line6, men också som drivande kraft i utvecklingen av Yamahas produkter.