Laddar

Laney

1967 spelade Lyndon Laney elbas tillsammans med John Bonham och Robert Plant. Lyndon Laney var i den förbindelsen tämligen missnöjd med den utrustning han spelade på, men han hade inte pengar till att anskaffa sig någon ny. Så han beslutade att designa och utveckla sina egna grejor. Den redan teknikinteresserede Lyndon Laney använde sin fars garage som verkstad och uttänkte där en ny och annorlunda låtande förstärkare. Ryktet spreds bland musiker i Birmingham och det lyckades för honom att supplera sin inkomst genom att göra förstärkare på beställning bl.a. till en ung Tony Iommi som använde en Laney-förstärkare på Black Sabbaths debutalbum. Tony Iommis bruk av gitarrförstärkaren skapar ett enormt intresse för Laney och gjorde det möjligt för Lyndon Laney att satsa 100% på sitt företag. 1970 flyttar Laney in i nya lokaler i Birmingham där Lyndon och hans anställda företrädesvis bygger den Laney LA100BL gitarrförstärkare som Iommi hade gjort så populär.

7 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

7 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

Upp genom 70-talet jobbade Laney med olika gitarrförstärkar-designs, som t.ex. AOR-förstärkaren som får många fans bland heavy metal-gitarristerna, såsom Vinnie Moore, Warren Di Martini, Ace Frehley, Vinnie Vincent och George Lynch, som alla flitigt använder den hårt drivna Laney AOR. På 90-talet sker ett uppbrott i musiken och den alternativa rocken får en större publik, vilket driver Laney till att leverera ett bredare och mera allsidigt urval av gitarrförstärkare, såsom den populära VC30 gitarrförstärkaren och mycket rosade Laney LC15.

I 2001 styrker Laney deras position med den första Class-D baserade basförstärkaren och Laney bygger nu också PA-högtalare och golvmonitorer. 

Laney fortsätter idag med att utveckla och framställa utrustning som möter moderna musikers behov och önskningar. Laneys Lionheart gitarrförstärkare levererar äkta Class A rörton till den kräsna gitarristen medan AH-Freestyle erbjuder kompakta och transportvänliga ljudlösningar till den mobila musikern. Laney A-DUO är ett bärbart och kompakt ljudsystem till akustiska instrument och vokal, medan Laney Ironheart levererar funktioner och egenskaper som har anpassats den moderna studiogitarristen. Alltsammans utvecklat och uttänkt i Birmingham, England.