Laddar

Focusrite

Focusrite grundas i 1985 av Rupert Neve och en av de första uppgifter Focusrite får kommer från George Martin, som behöver nya mikrofonförförstärkare och equalizers till den Neve mixer som han använder i Air Monserat-studion. Resultatet blir det vi idag känner som ISA 110 och George Martin blev så nöjd att han beställde ytterligare en modifikation av Neve-bordet i Air London. ISA 110 efterföljs av ISA 130, en Comp/Limiter, De-Esser och Expander/Gate och 1988 utvecklar Focusrite deras första mixerbord, Focusrite Forte. Det säljs endast 2 st. Focusrite Forte, där den ena hamnar i Master Rock-studios i London och den andra köps av Electric Lady-studion där den används i många år därefter.

2 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

2 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

Focusrite förvärvas

Focusrite uppköps i 1989 av Soundcraft. Focusrite registrerar att det finns ett växande intresse för mikrofonförstärkare, EQ och dynamikenheter, och beslutar att följa upp på det stigande intresset genom att utveckla en ny rad externa moduler, således att enheterna kunde användas oberoende av vilken mixer som stod i studion. Detta blev starten på Focusrites RED-serie som Focusrite lanserar i 1993 och som efterföljs av BLUE och GREEN-serien i 1996. PLATINUM-serien följer efter i 1998 och Focusrite börjar samtidigt att samarbeta om plugins och hardware till den populära Pro Tools-softwaren.

I 2004 säljs Focusrite till Novation och Focusrite lanserar i 2005 de med tiden allestädes närvarande Saffire-ljudkorten. Focusrite hade i 2001 varit med till att utveckla Mbox-ljudkortet för Digidesign och de använde erfarenheter härifrån till att utveckla och förbättra Saffire-ljudkortet. Saffire-seriens ljudkort finns idag i många olika format och utgåvor, således att alla kan hitta precis det ljudkort som passar till hans/hennes behov.