Laddar

Behringer

Uli Behringers interesse för musik och teknik började i en mycket tidig ålder. Som 16-åring byggde han sin första synthesizer (UB-1) och hans interesse förde till att han blev upptagen på Robert Schumann-konservatoriet i Düsseldorf, där han studerade klassisk piano och ljudteknik. Som studerande på konservatoriet kände Uli sig begränsad av konservatoriets urval av utrustning, så han började helt enkelt att bygga sin egen. Hans medstuderande anmodade också om utrustning från honom, och snart mottog han flera förfrågningar än han själv kunde klara, vilket ledde till att han grundade Behringer i 1989. I början fokuserade Behringer på studio-ljudprocessorer som ljudreduktionssystem och kompressorer, men produktlinjen omfattade snart gitarrförstärkare, PA-förstärkare och högtalare, mixers, gitarrpedaler, ljudkort, mikrofoner, digitala pianon, gitarrer och ljusutrustning.

Inga produkter hittades

Behringer produktion

Behringers produkter framställdes då i Willich, Tyskland medan många av komponenterna hämtades hem från Kina. I 1990 flyttade Behringer produktionen från Tyskland till Kina för att sänka produktionsomkostnaderna och göra Behringers produkter billigare och mer konkurrenskraftiga. Initialt använde Behringer sig av underleverantörer men i 1997 flyttade Uli Behringer till Hongkong för att hålla bättre tillsyn med produktionskvaliteten.

Behringers enorma succé ger i 2002 Behringer möjlighet att starta sin egen fabrik i Kina, belägen i 2002 i Zhongshan, i Kinas Guangdong-provins. Behringer City består av åtta byggnader som producerar elektronik, högtalare, gitarrer och digitala pianon. Behringer City producerar årligen mer än 2,5 miljoner Behringer-produkter om året, bl.a. hela 600.000 mixers.

I 2009 införlivas Midas och Klark Teknik i Behringer-koncernen och de efterföljs av Lab Gruppen, Lake, Tannoy, Turbosound, TC Electronic (med huvudsäte i Århus, DK), TC Helicon och Auratone. Familjen samlas senere i MusicTribe som idag fungerar som det överordnade moderbolaget.