Laddar

Arturia

Arturia grundades i 1999 i Grenoble av två ingenjörer från Grenobles tekniska universitet. Målet var att skapa och sälja överkomliga software synthesizers där den första produkt, de utvecklade, var Storm. Storms exakta emulering av klassiska analoge synthesizers hjälpte Arturia att vinna stor popularitet bland musiker på sin marknad. Arturia forsätter arbetet med att utveckla nya softwarealgoritmer och i 2003 ingår Arturia ett samarbete med Robert Moog för att skapa deras Modular V softsynth. Modular V använder Arturias True Analog Emulation (TAE) till att kunna återge oscillatorerna, filter och andra moduler i Moog 3C och Moog 55 syntharna. Efter Modular V fortsätter Arturia med att utveckla softwareemuleringar av kända synthesizers, bl.a. ARP 2600, Roland Jupiter-8, Minimoog och Sequential Circuits Prophet-5.

2 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

2 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

Tillbaka till hardware

I 2012 träder Arturia in på hardware synthesizermarknaden. Först med MiniBrute, en vintage 25-tangenters monofonisk analog synthesizer med en spänningsstyrd oscillator, två lågfrekventa oscillatorer och ett Steiner-Parker filter. I 2013 lanseras den nästa hardware synthesizern, MicroBrute, en mindre och billigare version av MiniBrute. Bägge Synthesizrar mottar stort erkännande.

Trummaskiner 

2016 var året när Arturia tillförde en trummaskin till Arturias sortiment. DrumBrute bjöd på 17 analoga trummor. Precis som på Brute-syntharna var Drumbrute helt utan menyer, allt på DrumBrute är direkt tillgängligt på DrumBrutes gränssnitt. Drumbrute suppleras av DrumBrute Impact som är en mera prisbillig utgåva av DrumBrute med 10 analoga ljud och färre utgångar.

Modularitet

I januari 2018 introducerar Arturia MiniBrute 2. En semimodulär analog synth med egen patchbåt. De introducerar också MiniBrute 2S, som byter ut ett traditionelt klaviatur med pads och som innehåller en sequencer, som är mer kraftfuld än i MiniBrute 2.

Här kan du se vårt urval av utrustning från Arturia.