Laddar

Shure

Shure är idag en av musikbranschens största producenter av elektronisk utrustning. Shures agerar över en lång rad områden men omfattar huvudsakligen utvecklingen och framställningen av mikrofoner, pickuppar till skivspelare, konferenssystem, trådlösa system, in-ear monitorer och hörlurar. Shure-produkter har i årtionden varit kända för kvalitet, pålitlighet och hållbarhet. Ett rykte som grundades under andra världskriget, då Shure var en av huvudleverantörerna av hörlurar och mikrofoner till USAs armé, flotta och flygvapen. Efter andra världskriget beslutade Shure att hålla fast i att producera utrustning efter militärens kvalitetsstandarder och det har de hållit fast i sedan dess.

8 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

8 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

Hur Shure började

Shure började i 1925 i Chicago och sysslade ursprungligen med att sälja radio-byggset till den amerikanska befolkningen. Shure växer sig snabbt stora och redan i 1928 sysselsätter Shure över 70 anställda. Omkring 1930 sluter elektronikingenjören, Ralph Glover, sig till Shure och det skulle komma att få avgörande betydning för Shures utveckling. Ralph Glover blir den drivande kraften bakom utvecklingen av Shure-mikrofoner och Shure blir på 30-talet den ena av fyra amerikanska mikrofonproducenter. 1939 introducerar Shure Model 55-mikrofonen som efterföljande blev en av världens mest erkända och lätt igenkännliga mikrofoner.

40- och 50-talet blir årtionden med stor framgång för Shure. Den amerikanska militären blir storförbrukare av Shures mikrofoner och jättenamn som Elvis, Sinatra och Patsy Cline använder alla Shures karakteristiska Model 55-mikrofon. Men model 55-mikrofonens succé blir överträffas av Shure Unidyne III 545-mikrofonen som Shure lanserar i 1959. Shures rörformade 545-mikrofon gav användaren en mera enhetlig återgivning och en betydligt förbättrad motståndskraft mot feedback. Detta gav ljudtekniker större kontroll över ljudet och gjorde det möjligt att förmedla tal och musik till större folkmängder och större shower. Unidyne III's banbrytande design leder i slutändan till de ikoniska SM57- och SM58-mikrofonerna.

Shure har i mer än 90 år varit synonymt med banbrytande mikrofonteknologi. Shure trivs idag som den ledande firman i branschen. Inte bara inom scen- och studiomikrofoner, men också inom olika kommunikationsteknologier såsom trådlösa system, hörlurar, in-ear hörlurar och mobiltillbehör.