Laddar

Shubb

Shubb är ett företag som specialiserar sig i att framställa capon av ytterst hög kvalitet till alla möjliga slags stränginstrument. Shubb grundas i 1974 av banjospelarna Rick Shubb och Dave Coontz. Deras capon förblir några av de mest sålda även nu, 40 år efter deras uppfinning. Shubb har nämligen ändrat på hur moderna capon designas, och detta beror på att Rick Shubb själv önskade att uppfinna en capo som inte satte hans gitarr ur stämning.

4 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

4 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

Ny capodesign

Shubb capodesignen använder en ”over-centre” låsmekanism som opereras via handtag. I denna design används en skruv till att justera hur stramt klämman sitter, och just denna egenskap har beskrivits som en vändpunkt för modern capo-design.

Shubb capo – oavsett vad du spelar

Ännu idag framställer Shubb ett mycket allsidigt urval av capon till både gitarrer, banjon, resonator-gitarrer och ukulelen. En av de stora fördelarna med att använda en capo från Shubb är att den inte ändrar tonåtergivningen på ett sätt som gör det svårt att stämma ditt instrument, eftersom den imiterar greppet av en människohand.

Vem använder Shubb?

Shubb är ett erkänt märke i musikbranschen, och för att understryka detta har vi samlat en liten lista över anmärkningsvärda konstnärer, som använder Shubb capon:

Brian Setzer
Keith Richards
Pete Seeger
Jerry Garcia
Bruce Springsteen
Doc Watson