Laddar

Music Man

Music Man grundades 1971 av Forrest White och Tom Walker. White hade jobbat för Fender sedan 1954, dels som fabrikschef och senare som vicepresident och Tom Walker hade under ett antal år varit försäljningsrepresentant för Fender. Walker kontaktar Leo Fender, som 1965 hade sålt Fender till CBS, och övertalar honom att spotta pengar i Music Man och delta som designer. Music Mans första produkt är en gitarrförstärkare, Music Man Sixty Five, och den efterföljs av en lång rad Fenderdesignade förstärkare fram till 1976, när Music Man lanserar deras första bas, nämligen Music Man StingRay. StingRay är en 4-strängad bas med bultad hals och ett karakteristiskt 3 + 1 tuner-arrangemang som eliminerar "döda fläckar" på greppbrädan. StingRay är utrustad med en enda stor humbucker pickup som är förbunden med en två-bands fastfrekvens EQ. StingRay-basen säljer förhållandevis bra och den får i 1978 sällskap av en 2-pickup-modell som Music Man kallar för Sabre. 1979 lämnar Fender Music Man för att bilda G&L och 1984 är Music Man nära konkurs.

Det lyckas för Ernie Ball att köpa Music Man och Ernie Ball flyttar Music Man till San Luis Obispo, Californien och återupptar framställningen av den succé fulla Music Man StingRay. Ernie Ball återställer Music Man genom att lansera en rad nya elgitarrmodeller som stort sett alla tar utgångspunkt i kända gitarrister. Music Man lanserar således Silhouette (1986), Steve Morse Signature (1987), Eddie Van Halen Signature/Axis model (1990), Albert Lee Signature (1993), Steve Lukather Signature (1993) och John Petrucci (1999). Music Man introducerar också en rad nya elbasar, såsom StingRay 5 (1987), Sterling Bass (1993) och Bongo Bass (2003)

2 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

2 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

Finish och elektronik från Music Man

Det finns två saker som gitarrister och basister uppskattar med Music Mans instrument. Den ena är finish och den andra är elektroniken. Lacken och kroppens finish är av en kvalitet som man inte ser så ofta, och halsarna görs med gunstock olja och vax, vilket ger Music Mans gitarrer och basar en helt enastående spelkänsla. Elektroniken beror på modellen, men du får högkvalitets pickuppar från världens ledande pickup-producenter eller Music Mans egen interna elektronik, som är lika imponerande. Speciellt Music Mans custom humbuckers är legendariska för sin utsökta detaljrikedom och imponerande genomslagskraft. Alla instrument levererar oöverträffat, brusfritt ljud tack vare en grafit acryl hålrumslackering och aluminiumbeklädning på plektrumskyddets insida.