Laddar

IK Multimedia

Utöver att vara hem för Ferrari, Pagani, Lamborghini och Maserati så är Modena också hem för ett av musikinstrumentbranschens ledande företag, IK Multimedia.

I 1995 möts två italienska ingenjörer för att lösa ett problem de hade stött på i förbindelse med musikproduktion i studio. Kan det gå att få ljudet av klassisk analog inspelningsutrustning genom att använda en dator? Eller: Kan man efterlikna elektroniska kretslopp med hjälp av DSP-algoritmer och fodra en ljudsignal genom en dator och få samma ljud?

5 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

5 produkt(er)

Sida 1 av 1

Fallande ordning

De genomgripande DSP-algoritmerna från IK Multimedia

Svaret var ja, den utrustning de emulerade var en vintage Abbey Road mixer, och därmed föddes IK Multimedia. Den förste upptäckten leder till att IK Multimedia lanserar T-RackS - Den första datorbaserade masteringlösningen med analog-modelling. SampleTank - Den första multi-timbrala, virtuella instrument plug-in:en och AmpliTube - Den första gitarrförstärkare och effekt-plug-in, som modellerar en komplett gitarrförstärkar-uppsättning.

IK Multimedias motto är ”Musicians First”. För IK Multimedia betyder detta att deras primära ambition är att återskapa klassiska legendariska produkter i en digital värld och göra dem lätt tillgängliga för alla musiker. IK Multimedias produkter skal således vara enkla, inspirerande och överkomliga.